[mk2]Problem z hamulcem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
[mk2]Problem z hamulcem
Mam taki problem. A mianowicie od jakiegoś czasu mam tak, że jak auto postoi jakieś 15-20 minut zgaszone, to pedał hamulca robi się twardy tak jakby sie pompowało. A jak się odpali to i tak jest dość wysoko. Co może być tego przyczyną?? Płyn hamulcowy już stary, servo, pompa, a może coś jeszcze innego. Przerabiał ktoś coś takiego. Jest to troszkę uciązliwe, bo jak się odpala i nasiście hamulec i sprzegło , żeby nie jechał to nie ma hamulców...
wygląda na to,że wszystko jest w porządku. Jeśli auto jest zgaszone to nie działa wspomaganie hamulców-serwo i pedał jest twardy. Serwo jest "napędzane" podciśnieniem z kolektora ssącego i na zgaszonym nie działa, nie pomaga hamować.Tak ma byćtauka pisze:Jak odpale samochód to wraca wswzystko do normy, tylko na zgaszonym on twardnieje choć nie powinien.
Nie wiem czy po nocy jest jeszcze miękki, sprawdzę. Ale podciśnienie z serwa po jakimś czasie znika. Być może u Ciebie trochę za szybko.Może jest gdzieś niewielka dziurka, ale to będzie trudne do ustalenia.
[ Dodano: Nie Kwi 30, 2006 11:02 ]
Chyba, że "na ucho" uda się ustalić.Jeśli jest nieszczelność to powinno syczeć.
[ Dodano: Nie Kwi 30, 2006 11:02 ]
Chyba, że "na ucho" uda się ustalić.Jeśli jest nieszczelność to powinno syczeć.
- VW krzychu
- Mały gagatek
- Kontakt:
Na przewodzie podciśnieniowym do serwa jest zaworek zwrotny, który powinien odcinać podciśnienie z kolektora ssącego po zgaszeniu silnika, może on jest uszkodzony?
DigiTech Katowice-> PROMOCJA na CHIPTUNING
autoelektronika, diagnostyka, chiptuning, hamownia obciążeniowa, DPF/FAP deaktywacja
autoelektronika, diagnostyka, chiptuning, hamownia obciążeniowa, DPF/FAP deaktywacja