Centralny zamek
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Centralny zamek
Witam
Mam zamiar zamontować w swoim MK2 centralny zamek ( 4 drzwi). Mam odnośnie tego 2 pytania:
1. w której części samochodu najlepiej umocować centralkę zamka - sterowanie na pilota, żeby nie było kłopotów z otwieraniem (pilot)
2. jak należy umocować siłowniki do drzwi, w zestawie są szyny, ale nie wiem jak to przykręcić, w którym miejscu drzwi i w jaki sposób, prosił bym, jeżeli to możliwe o fotkę, bądź jakiś schemacik. Z góry dziękuję
Piszcie jeszcze jakie mogą mnie spotkać niespodzianki przy montażu, i na co szczególnie uważać.
Centralny na pilota, - zmienny kod + blokada zapłonu + mignięcie kierunkowskazami.
Pozdrawiam wszystkich
Mam zamiar zamontować w swoim MK2 centralny zamek ( 4 drzwi). Mam odnośnie tego 2 pytania:
1. w której części samochodu najlepiej umocować centralkę zamka - sterowanie na pilota, żeby nie było kłopotów z otwieraniem (pilot)
2. jak należy umocować siłowniki do drzwi, w zestawie są szyny, ale nie wiem jak to przykręcić, w którym miejscu drzwi i w jaki sposób, prosił bym, jeżeli to możliwe o fotkę, bądź jakiś schemacik. Z góry dziękuję
Piszcie jeszcze jakie mogą mnie spotkać niespodzianki przy montażu, i na co szczególnie uważać.
Centralny na pilota, - zmienny kod + blokada zapłonu + mignięcie kierunkowskazami.
Pozdrawiam wszystkich
Ja tez zakałdałem do mojego MKII zamek sam w przednich drzwiach jest luz otwory pasuja do siłowniczków trzeba tylko wkrety dobrac zato w tylnich nie mam do dzisz pojecia gdzie przykrecić siłowniki ?? no i miłem centralny na przód tylko z centralka nie ma problemu albo przy bezpiecznikach albo po środku auta przy nogach pod deską rozdzielczą
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
- Paweł Marek
- V.I.P.
Ja montowałem w jetce II 4 sztuki. Siłowniki pod przyciskami dzrzwiowymi pionowo w ich lini tak, żeby dołączone druty sięgały cięgięł przycisków. Otwory wierciłem we wszystkich drzwiach ale miejsca tam jest dość, trzeba tylko przymierzyć żeby o nic nie haczyło
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Znalazłem ale to jest instrukcja z samego centralnego zamka zrobie foto i wysle Ci na maila tylko mi go podaj!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony pt kwie 28, 2006 22:40 przez Atomic10, łącznie zmieniany 1 raz.