ADY kręci do 5000 i odcina zapłon na benzynie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ADY kręci do 5000 i odcina zapłon na benzynie
Witam, mam problem ze swoim MK3 2.0 ADY, otóż problem polega na tym że na benzynie silnik wkreca sie tylko do 5000 obrotów, po czym jest odcinka i dalej nie idzie. Poza tym jest bardzo zmulony, na lpg lepiej pracuje silnik i lepiej się wkręca na obroty i wkreca sie powyżej 5000. Dodam, że ostatnio byłem z nim u mechanika i miał mi m. in. ustawić zapłon, ale nie dało rady bez wymiany sondy lambda która była walnięta, wiec wymienili mi sondę. Wymieniany był również pasek rozrządu. O co może chodzić, w czym jest problem? tak jak już wcześniej pisałem na lpg żadnych problemów ( pierwsza generacja gazu, bez elektronicznego krokowca) Proszę o opinie i sugestie. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt lip 20, 2010 18:14 przez pestekk, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Master
- Kontakt:
w ADY nie ma mozliwosci ustawinia zaplonu - jest fabrycznie zablokowany 2-ma klinkami bo to simos. Zle zlozony rozrząd prawdopodobnie o 2 zabki cofniety.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213