VENTO Problem z ABS
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
VENTO Problem z ABS
Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak mogę sprawdzić czy ABS działa? mam vento 1.8. 94r Po przekręceniu kluczyka kontrolka powinna się zapalić i zagsnąć a tu niema jakiej kolwiek reakcji, i nie czuję wcale podczas hamowania tego ABS.
Ostatnio zmieniony ndz lip 25, 2010 22:38 przez rempp, łącznie zmieniany 1 raz.
To że czuć pod pedałem to ja wiem tylko jest ten problem ze ja tego nie czuje i myslałem o jakims innym rozwiązaniu dlaczego on moze nie działac. a niechce jezdzic po mechanikach jak sam moge naprawić ale widzę panowie że pozostanie mi tylko vag. A jak mam placić dla mechanika to wolę kupić kabel za groszę na allegro i sam pobawie sie w mechanika. No nic dziekówka panowie.
Ostatnio zmieniony ndz lip 25, 2010 23:45 przez rempp, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
rempp, może nic ten VAG nie wykazać jeśli ABS niema zasilania, najpierw posprawdzaj sobie bezpieczniki, zajrzyj pod tylną kanapę czy masz tam komputer ABS bo może ktoś go opchnął, posprawdzaj wizualnie wtyczkę do pompy, wtyczkę do komputera ABS, VAG dopiero wtedy jak będziesz pewien że wszystkie części są na miejscu inaczej szkoda kasy.
[ Dodano: Pon Lip 26, 2010 12:19 am ]
Nie jestem pewien czy w roczniku 94 masz stary typ ABS ze sterownikiem pod kanapą czy nowszy ze sterownikiem przy pompie weź to też pod uwagę.
[ Dodano: Pon Lip 26, 2010 12:19 am ]
Nie jestem pewien czy w roczniku 94 masz stary typ ABS ze sterownikiem pod kanapą czy nowszy ze sterownikiem przy pompie weź to też pod uwagę.
Ostatnio zmieniony pn lip 26, 2010 00:18 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.