Skradziono mi ostatni kluczyk do auta co robic...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Skradziono mi ostatni kluczyk do auta co robic...
Witam koledzy skradziono mi ostatni kluczyk scyzoryk z pilotem do mojego golfika bylo poprostu wlamanie w pracy do szafek pracownikow.. auto sciagnolem na lawecie gdyz zapasowki tez nie posiadam bo...zgubilem zostal mi tylko plastikowy kluczyk serwisowy z kodem, teraz moje pytanie czy musze kluczyk dorabiac w serwisie krzycza sobie prawie 700zl ...bez pilota 400 chodzi o wgranie immo czy pod chalupa ktos z laptopem ktos kto kuma jak i co potrafilby zmienic immo i oczywiscie wgrac w klucz bo z allegro mozna kluczyk zamowic o danej czestotliwosci z grotem czystym do naciecia ale czy to warsztat taki gdzie klucze do domow dorabiaja zrobi?? natnie kluczyk zgodnie z tym plastikowym? Nie mam pojecia co robic podpowiedzcie cos co sie moze przydac i pomoc Pozdrawiam i Thx za wszystkie odp
sklejku, jeżeli posiadasz kluczyk plastikowy i kod immo, to moim zdaniem nie ma problemu z dorobieniem - bardziej martwił bym się faktem, że ktoś ma Twój kluczyk...
Czyli po mojemu to tak:
-usunąć wszystkie piloty z pamięci samochodu
-kupić kluczyk scyzoryk (pamiętaj że są 2 rodzaje - w zależności od roku produkcji)
-kupić i wyrzeźbić grot
-przypisać scyzoryk do immo (usuwając skradziony klucz)
-zakodować pilota.
Klucz Ci wyfrezują w dowolnej dorabialni, immo Ci zaprogramuje średnio sprawny dorabiacz z kompem.
Koszty:
używany scyzoryk ~100zł
grot ~50zł
kodowanie immo ~50zł
czyli... 500zł taniej niż znalazłeś Do Rzeszowa masz troszke daleko, ale jakbyś tak miał w planach tu być, to moge Ci pomóc służąc zaufanymi "majstrami"
Czyli po mojemu to tak:
-usunąć wszystkie piloty z pamięci samochodu
-kupić kluczyk scyzoryk (pamiętaj że są 2 rodzaje - w zależności od roku produkcji)
-kupić i wyrzeźbić grot
-przypisać scyzoryk do immo (usuwając skradziony klucz)
-zakodować pilota.
Klucz Ci wyfrezują w dowolnej dorabialni, immo Ci zaprogramuje średnio sprawny dorabiacz z kompem.
Koszty:
używany scyzoryk ~100zł
grot ~50zł
kodowanie immo ~50zł
czyli... 500zł taniej niż znalazłeś Do Rzeszowa masz troszke daleko, ale jakbyś tak miał w planach tu być, to moge Ci pomóc służąc zaufanymi "majstrami"
jeśli posiadasz kluczyk serwisowy to dorobisz groty bezproblemowo,transponder to też żaden problem dla klucznka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony sob lip 24, 2010 08:18 przez norek111, łącznie zmieniany 2 razy.
Tak prawidłowo to po takiej akcji powinno się wymienić komplet wkładek z zamkami. Zwłaszcza ze nie skradziono Ci ich na ulicy gdzie twój samochód mógł być równie dobrze 300 km stąd a pod pracą gdzie ten samochód stoi. Mają więc lokalizację samochodu do kluczyka. Niby nie odpalą jak przerobisz immo itp ale auto otworzą, odblokują kierownicę.
Ostatnio zmieniony sob lip 24, 2010 09:01 przez jhosef, łącznie zmieniany 1 raz.
O wielkie dzieki za oswiecenie mnie troche kupie kluczyk z czystym grotem dorobie go a martwil sie bede pozniej a jaki jest koszt wymiany wkladek? bo pewnie w stacyjce tez trzeba bedzie... czy do samych drzwi? a w stacyjce zostawic i uzywac 2 kluczy?
[ Dodano: 24 Lip 2010 09:46 ]
Czy taki kluczyk spasuje do mnie bo wlasnie u mnie pracuje na tej czestotliwosci bo nie moge znalezc nic innego
http://allegro.pl/item1155877630_kluczy ... 2_mhz.html
[ Dodano: 24 Lip 2010 14:33 ]
Dzieki chlopaki dalem rade dorobilem do zamka z klucza matki i wyciagnolem czujnik i odpalam auto normalnie gorzej tym ze ktos ma moj klucz.... Pozdrawiam
[ Dodano: 24 Lip 2010 09:46 ]
Czy taki kluczyk spasuje do mnie bo wlasnie u mnie pracuje na tej czestotliwosci bo nie moge znalezc nic innego
http://allegro.pl/item1155877630_kluczy ... 2_mhz.html
[ Dodano: 24 Lip 2010 14:33 ]
Dzieki chlopaki dalem rade dorobilem do zamka z klucza matki i wyciagnolem czujnik i odpalam auto normalnie gorzej tym ze ktos ma moj klucz.... Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob lip 24, 2010 09:46 przez sklejku, łącznie zmieniany 1 raz.