MK3 Gaśnie silnik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MK3 Gaśnie silnik
Witam Autko 92r ABD 1.4 problem moj polega na tym iż jak startuje dynamicznie,z gorki lub pod albo dość szybko zakręcam w lewo lub w prawo to po chwili motor gasnie.Jak przejadę po dośc duzych nierównościach dzieje się to samo.Wyglada to tak jakby nagle zabrakło napięcia lub paliwa. Nie wystepuje zadne mulenie czy tez zrywanie silnika.Po prostu jakbym wyłączył stacyjkę.Brak paliwa wykluczam bo sytuacja wystepuje na pełnym baku jak i na rezerwie. Silnik po odczekaniu około minuty ponownie daje sie uruchomić i jadę do następnej zatrzymanki.Nie mam problemu z odpalaniem na zimnym czy tez na ciepłym silniku.
Ruszałem wszystkimi przewodami na zapalonym silniku i nic motor pracował równiutko.
Nie ominołem skrzynki bezpiecznikow,dalej nic.Szukam rady, podpowiedzi może ktos z Was spotkał sie z taka przypadłością.albo wie jak temu zardadzic.Za wszystkie rady z gory dziękuje.
Jezeli nie odpowiadam na pytania lub podpowiedzi to znaczy ze sprawdzam pompę paliwa.
Ruszałem wszystkimi przewodami na zapalonym silniku i nic motor pracował równiutko.
Nie ominołem skrzynki bezpiecznikow,dalej nic.Szukam rady, podpowiedzi może ktos z Was spotkał sie z taka przypadłością.albo wie jak temu zardadzic.Za wszystkie rady z gory dziękuje.
Jezeli nie odpowiadam na pytania lub podpowiedzi to znaczy ze sprawdzam pompę paliwa.
Ja ostatnio wymieniałem pompe.
Najpierw odłanczasz dwa wężyki i odpinasz kostke. Na pompie jest taki jakby pierścień czarny plastikowy. Trzeba go złapać porządnie dwoma rekoma i odkręcić. Wtedy wyciągasz z środka pływak powoli. Trzeba pokombinować bo może sie gdzieś zaczepić. Później wszystko ładnie wychodzi.
Mam nadzieje, że jakoś Ci naświetliłem sprawe tak ogólnie:)
Pozdrawiam
Najpierw odłanczasz dwa wężyki i odpinasz kostke. Na pompie jest taki jakby pierścień czarny plastikowy. Trzeba go złapać porządnie dwoma rekoma i odkręcić. Wtedy wyciągasz z środka pływak powoli. Trzeba pokombinować bo może sie gdzieś zaczepić. Później wszystko ładnie wychodzi.
Mam nadzieje, że jakoś Ci naświetliłem sprawe tak ogólnie:)
Pozdrawiam