Witam. Chciałem dziś porównać i powymieniać wszystkie na nowe bezpieczniki. Gdy otworzyłem klapę skrzynki z bezpiecznikami żeby porównać ze schematem trochę się zdziwiłem. Otóż rozłożnienie u mnie w samochodzie bezpieczników wygląda następująco:
Natomiast na schemacie prezentują się następująco:
Nadmieniam, że z elektryki nie działa mi podświetlenie zegarów i tablicy rejestracyjnej. Teraz niech któs mi powie, czy ułożenie bezpieczników w samochodzie jest prawidłowe, czy może pozamieniać tak jak jest na schemacie? A może schemat jest zły? Pozdro
POJAZD: MK3 1992 55kW 1.8 benz.
Inne bezpieczniki w skrzynce niż na schemacie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Inne bezpieczniki w skrzynce niż na schemacie
Ostatnio zmieniony pn lip 19, 2010 15:41 przez lavix, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiesz... ja się nie znam na elektryce. Bo dla mnie to jest znak zapytania skoro np w drugiej pozycji wg. schematu powinien być bezp. 10A a jest 7,5A. Czy to nie gra roli jak w innych pozycjach np. zamiast 30A jest wciśnięty 20A? Czy może lepiej powsadzać tak jak na schemacie?Qto pisze:Ale o kolory chodzi czy co ?? Może wcześniej niektóre bezpieczniki były przepalone i wymienione na inne.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Powkładaj takie jak w instrukcji i będzie git. Czasami daje się większy bezpiecznik jeżeli dodatkowo podłącza się jakieś urządzenie, mniejszy bezpiecznik niż w instrukcji raczej nie powinien być.lavix pisze:dla mnie to jest znak zapytania skoro np w drugiej pozycji wg. schematu powinien być bezp. 10A a jest 7,5A.