klima??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
klima??
Witam wszystkich mam pare pytań
Niestety mamy upały jakie mamy i własnie dlatego prosze o rady i podpowiedzi posiadam autko mk4 1.9 tdi atd 2000 klima manualna niestety nie wiem to moje pierwsze autko jak jest u was moja klima niby chłodzi ale tak naprawde prawie wcale nie mam pojecia czy moze jest pusta czy jakies filtry do wymiany jak ja właczam to słysze jakies syczenie ale takie pusty odgłos jesli chodzi o chłodzenie w tym miesiacu to tragedja jaka moze byc przyczyna jak u was z manualna w te upały ???? czy jak macie manu to macie chłodno w autku w takie pogody ??czy poprostu manu jest kiepska jak na takie temperatury ???
Niestety mamy upały jakie mamy i własnie dlatego prosze o rady i podpowiedzi posiadam autko mk4 1.9 tdi atd 2000 klima manualna niestety nie wiem to moje pierwsze autko jak jest u was moja klima niby chłodzi ale tak naprawde prawie wcale nie mam pojecia czy moze jest pusta czy jakies filtry do wymiany jak ja właczam to słysze jakies syczenie ale takie pusty odgłos jesli chodzi o chłodzenie w tym miesiacu to tragedja jaka moze byc przyczyna jak u was z manualna w te upały ???? czy jak macie manu to macie chłodno w autku w takie pogody ??czy poprostu manu jest kiepska jak na takie temperatury ???
Ostatnio zmieniony sob lip 17, 2010 19:59 przez jumper79ldz, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: klima??
Czesc z twoja klima jest cos nie tak (najprawdopodobniej za malo czynnika lub zabita brodem chlodnica).Mieszkam w Grecji gdzie temperatura latem rzadko spada ponizej 35 stopni .Manual daje sobie doskonale rade z duzo wiekszymi upalami niz w Polsce (Robilem ostatnio serwis klimy przy temperaturze zewnetrznej 36 stopni termonetr przy nawiewie pokazywal 7)jumper79ldz pisze:Witam wszystkich mam pare pytań
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
szyby oczywiście muszą być zamknięte , ale koledze chodziło o obieg zamknięty , masz w aucie przycisk do obiegu zamkniętego , w momeńcie wciśnięcia tego guzika nie napływa do auta powietrze z zewnątrz , tylko wentylator pobiera powietrze ze środka auta schładza go i ponownie nawiewa do środka , i tak w kółko
Re: klima??
syczenie masz z zaworu roprężnego. dzieje się tak gdy jest mało czynnika. od tego zacznij. sprawdź również szczelność aby mieć pewność czy to naturalny ubytek czy masz gdzieś rozszczelniny układjumper79ldz pisze:jak ja właczam to słysze jakies syczenie ale takie pusty odgłos
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20575][img]http://www.motostat.pl/user_images/20575/icon1.png[/img][/url]
-
- Nowicjusz
Manualna daje radę kratkę skierować na rękę to po kilkunastu minutach na 1 można rękę odmrozić
Moje MK IV
viewtopic.php?t=281804" onclick="window.open(this.href);return false;
-1- Połączyła nas Pasja-upiększania naszego codziennego środka poruszania ...
-2- Proste są dla szybkich samochodów - Zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae ...
viewtopic.php?t=281804" onclick="window.open(this.href);return false;
-1- Połączyła nas Pasja-upiększania naszego codziennego środka poruszania ...
-2- Proste są dla szybkich samochodów - Zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae ...