migajaca kontrolka oleju przy cieplym silniku po remoncie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
migajaca kontrolka oleju przy cieplym silniku po remoncie
Witam kolegow, wiem ze temat byl poruszany parokrotnie ale u mnie sytuacje jest troszke inna, odebralem samochod po remoncie gory silnika, wymiana uszczelniaczy(gumek) zaworow, wymiana uszczelki pod glowica i wymiana pierscieni. Auto przed remontem pochlanialo olej, kopcilo na bialo i wypluwalo olej wydechem. Po remoncie stan oleju idealnie, nic nie bierze i nic nie wycieka ale na cieplym silniku wlacza sie czerwona kontrolka oleju i miga dopoki ponownie nie odpale samochodu. Ciekawe jest to ze jezeli mam auto na biegu jalowym nawet na goracym silniku to kontrolka sie nie wlacza, ale zaraz po ruszeniu odrazu miga, tak jak pisalem tylko na cieplym silniku. Mechanik twierdzi ze to czujnik i ze mam podjechac po weekendzie to wymieni.
Były też przypadki, że przez filtr oleju zapalała się kontrolka ciśnienia oleju. Zrób tak jak kolega wyżej napisał, a jeśli za czujnik będziesz musiał płacić to kup sam, będziesz miał przynajmniej pewność, że wsadził odpowiedni, bo mam nadzieję, że zrobi to przy Tobie na miejscu
No to się trochę spóźniłem...
A co do piknięć, to jeśli masz nieodpowiednie ciśnienie to zasygnalizuje właśnie dopiero po odpaleniu samochodu
No to się trochę spóźniłem...
A co do piknięć, to jeśli masz nieodpowiednie ciśnienie to zasygnalizuje właśnie dopiero po odpaleniu samochodu
Ostatnio zmieniony pt lip 16, 2010 23:07 przez Jazz_Blue, łącznie zmieniany 1 raz.