na zimnym chodzi przez 20s na 3 gary
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- janek1350
- VW MANIAK
- Kontakt:
na zimnym chodzi przez 20s na 3 gary
Do moderatorów; Był juz kiedys taki temat ale nikt mi nie pomógł wiec prosze o nie usuwanie tematu
No więc mam golfa2 z silnikiem 1.8rp i za zimnym silniku chodził mi przez 20sekund na 3gary wymieniłem kable zapłonowe swiece palec kompułke i było wszystko ok aż do momentu jak ta sytuacja z nowu powruciła wymieniłem niebieski czujnik w krućcu ale to nie pomogło co bym musiał jeszcze wymienic zeby na zimnym równo pracował ?
No więc mam golfa2 z silnikiem 1.8rp i za zimnym silniku chodził mi przez 20sekund na 3gary wymieniłem kable zapłonowe swiece palec kompułke i było wszystko ok aż do momentu jak ta sytuacja z nowu powruciła wymieniłem niebieski czujnik w krućcu ale to nie pomogło co bym musiał jeszcze wymienic zeby na zimnym równo pracował ?
-
- Użytkownik
- Auto: mk2
- Silnik: vr6
- Kontakt:
- janek1350
- VW MANIAK
- Kontakt:
Czujnik niebieski podaje info do komputera o temperaturze a ten dobiera skład mieszanki, tak wić jeśli "powie" komputerowi, że silnik jest zimny ten wzbogaci mieszankę i spalanie będzie wyższe ( tak jakbyś jeździł na ssaniu w gaźnikowcu)
Ostatnio zmieniony czw lip 15, 2010 18:17 przez janek1350, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Auto: mk2
- Silnik: vr6
- Kontakt:
a ten czujnik jest powiązany ze wskazówką co jest w liczniku co pokazuje temperaturę wody???
ja mam to samo tylko ze z zaworem jednym klekocze przez chwile
Ostatnio zmieniony czw lip 15, 2010 18:35 przez szczepan69, łącznie zmieniany 2 razy.
- janek1350
- VW MANIAK
- Kontakt:
mi tez nieraz klekocze zawór ale najgorsze jest to ze na zimnym silniku przez chwile na jeden gar nie pali i juz niewiem co z tym zrobicszczepan69 pisze:a ten czujnik jest powiązany ze wskazówką co jest w liczniku co pokazuje temperaturę wody???
chyba jest powiązany nie jestem pewnien
- janek1350
- VW MANIAK
- Kontakt:
Swiece ostatnio sprawdzałem i zadna nie jest zadymiona nie oleju mi nie bierze a kompresji nie miezyłem
bo on na te 3gary chodzi tylko przez 20sekund i wszystko wraca potem do normy ładnie potem pracuje
[ Dodano: 15 Lip 2010 19:40 ]
A od czego jest czerwony czujnik w krućcu morze to jego wina ze on tak chodzi
bo on na te 3gary chodzi tylko przez 20sekund i wszystko wraca potem do normy ładnie potem pracuje
Ostatnio zmieniony czw lip 15, 2010 19:08 przez janek1350, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Oba czujniki są od temperatury płynu i przekazują info do sterownika gdzie następuje wysterowanie składu mieszanki.Nie pamiętam który prędzej jest wyłączany.janek1350 pisze:Swiece ostatnio sprawdzałem i zadna nie jest zadymiona nie oleju mi nie bierze a kompresji nie miezyłem
Czerwony ma sprzężenie z podgrzewaczem elektrycznym w kolektorze ssącym.
Żaden z tych czujników nie jest połączony ze wskaźnikiem na desce - tu jest inny, wkręcony w głowicę.
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...
oldstaszek, nie mieszaj, bo mieszasz niesamowicie.
niebieski czujnik steruje wzbogacaniem mieszanki na zimnym silniku, przy takich temperaturach praktycznie nie pracuje
czerwony czujnik w RP steruje podgrzewaniem mieszanki, czyli jeżem
czarny czujnik podaje sygnał na zegary.
W RP nie ma żadnego więcej czujnika temperatury w głowicy/bloku
janek1350, gaz masz?
Może membrana we wtrysku? Podciśnienia sprawdzałeś?
niebieski czujnik steruje wzbogacaniem mieszanki na zimnym silniku, przy takich temperaturach praktycznie nie pracuje
czerwony czujnik w RP steruje podgrzewaniem mieszanki, czyli jeżem
czarny czujnik podaje sygnał na zegary.
W RP nie ma żadnego więcej czujnika temperatury w głowicy/bloku
janek1350, gaz masz?
Może membrana we wtrysku? Podciśnienia sprawdzałeś?
Ostatnio zmieniony czw lip 15, 2010 22:09 przez mate64, łącznie zmieniany 1 raz.
Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.