Problemy z hamulcami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Problemy z hamulcami
witam. ostatnio posypały mi się hamulce. jadę sobie spokojnie i przepisowo kiedy nagle przestały działać. problem polega na tym że pedał jest miękki i jak go wciskam to syczy jakby łapał powietrze. odpowietrzyłem go kilka dni temu i dalej to samo, niby chwile działał,ale po kilku kilometrach to samo. jak wciskam pedał do końca to prawe kolo nagle staje a lewe wcale nie reaguje(chodzi o przednie). do tego kontrolka od ręcznego zaświęcała się bardzo często a teraz juz świeci bez przerwy. płyn hamulcowy niby mam,ale jak dolałem 250 ml. to płyn połkneło ale poziom w zbiorniczku sie nie zmienił. mechanik stwierdził że to jakieś sworno czy cos( a cene podal horendalną ),ale słyszałem ze gdyby to się posypało to pedał byłby cały czas twardy,a tutaj odwrotnie. poratujecie??:)
- Przemo440
- Forum Master
- Kontakt:
to jak ni by masz a dolałeś 250ml !!! to ponad stan całego układu hamulcowegopatryk1008 pisze:hamulcowy niby mam,ale jak dolałem 250 ml. to płyn połkneło ale poziom w zbiorniczku sie nie zmienił
[ Dodano: Sob Lip 03, 2010 18:28 ]
padniete serwo, dobrze stwierdziłpatryk1008 pisze:syczy jakby łapał powietrze
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Jak to rozumieć?patryk1008 pisze:płyn połkneło ale poziom w zbiorniczku sie nie zmienił.
Układ w Golfie jest "krzyżowy" czyli prawy przód z lewym tyłem i na odwrót - inaczej niż np. w Fiaciku.
Prawdopodobnie płyn wycieka do serwa czyli urządzenia wspomagającego. Ale czy nie przecieka czasem tłoczek w pompie hamulcowej?
Ostatnio zmieniony sob lip 03, 2010 18:32 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz