1,6 PN gasnie tylko podczas jazdy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Johnatan
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

1,6 PN gasnie tylko podczas jazdy

Post autor: Johnatan » pn lip 12, 2010 22:17

Witam. Jestem świeżo po swapie z 1,3 na 1,6 PN. Została wymieniona cała instalacja elektryczna, żadnych fuszerek, licznik stacyjka wszystko powymieniane. ECU pokazało mi kod 4444 co oznacza sterownik nie posiada błędów. Mimo tego fura na postoju chodzi 1 godzine bez żadnych problemów i falowania obrotów, gdy wyjade w trase i przejade 1km bez przeganiania go to szarpie i gaśnie, przerywa. Odczekanie i wyłączenie zapłonu, odświeza całą sprawe na nowo autop jedzie 1-4 km i zdycha. auto ma zamontowany katalizatro od 1,8 GX dużo wiekszy i wydzadzący dwururką. W czym problem? Pozdrawiam

P.S dodam że cewka zapłonowa ma bardzo wysoką temperature, nie wiem jaką ma temperature pracy cewka.

Auto (silnik) nigdy na cylindry nie widziało gazu LPG, nie jeźdze gazówką tylko Golfem :)
Ostatnio zmieniony pn lip 12, 2010 22:22 przez Johnatan, łącznie zmieniany 3 razy.

http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;

stthomas
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: stthomas » wt lip 13, 2010 08:08

Kodu nie pamiętam, ale miałem coś bardzo podobnego i winnym okazał się czujnik obrotów silnika...

Awatar użytkownika
Johnatan
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: Johnatan » wt lip 13, 2010 23:24

Dziś zdarzyła mi sie taka przygoda. wyjeźdzałem golfem w jednym kierunku gdy mijałem tablice koniec terenu zabudowanego to golf gasł, była to odległość ok 400m od mojej posesji. Sprawdzałem wszystko, świece, lekko zapłon przesunąłem ponieważ był odpalany na nowo i i tak na lampie nie jest ustawiony.i nic, kompresorem przedm,uchałem przeepustnice, przedmuchałem przewody paliwowe i nic. Zauważyłem też że golf zaczął chodzić na jałowym tylko 4 minuty. zagrzewał sie i wentylator odpalał i później po 4minucie gasł sam z siebie. wpiąłem sie diodą w kompa żeby sprawdzić. Pokazała 4444 i same pojedyncze długie tzn 0000. pojechałem golfem to tej mojej ślicznej tablicy terenu zabudowanego i ją minąłem ! pojechałem 3 kilometry dalej !! ale drugie 3,4km wracałem z buta bo skońvzyła sie benzyna !! Czy ktoś coś z tego rozumie?

[ Dodano: 14 Lip 2010 21:06 ]
Dodam że auto zaczyna oprzerywać na jałowym po 5 minutach aż gaśnie, samo z siebie. z rury wydechowej leci mi woda.. czemu nie wiem? węzyk od filtra węglowego nei jest podłączony w zbiornik jeszcze taka podpowiedz, Teraz zauwazyłem ze wentylator mi sie załącza ! i nie chce sie wyłączyć ! wypinam kostke z czujnik a ona chodzi non stop.

http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”