Witam,
w moim golfie przepalił się bezpiecznik włączania wentylatorów chłodnicy, powodem tego jest ciężko chodzący wentylator, hałasuje podczas kręcenia, do wymiany.
w sklepie i w serwisie vw nie maja bezpiecznika 30A, a taki jest w moim golfie, jest dostępny tylko 50A, czy mogę założyć taki bezpiecznik??? czy nic się się nie stanie??
na drugim zdjęciu jest jeszcze jeden bezpiecznik, od świec które grzeją płyn chłodniczy w zimie,jest on niestety tak wypalony że nie mogę odczytać ile amper na nim jest, a więc jeżeli ktoś ma taki model auta i ten sam silnik, to proszę zajrzeć i napisać ile amper tam jest.
I jeszcze jedno pytanie, czy da radę wymienić wentylator (ten z silnikiem - u mnie są 2) nie rozłączając chłodnic? czy wystarczy je tylko odchylić?
Z góry dzięki za odpowiedzi, nagradzam siwym polem:)
bezpiecznik świec i bezpiecznik wentylatorów w AFN
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
bezpiecznik świec i bezpiecznik wentylatorów w AFN
Ostatnio zmieniony pt lip 16, 2010 19:14 przez petek20, łącznie zmieniany 3 razy.
petek
-
- Ma gadane
Ja mam silnik 1Z i u mnie w tym przekaźniku sterowania świec żarowych do podgrzewania cieczy chłodzącej występuje bezpiecznik 50A. W AFN będzie chyba tak samo.na drugim zdjęciu jest jeszcze jeden bezpiecznik, od świec które grzeją płyn chłodniczy w zimie,jest on niestety tak wypalony że nie mogę odczytać ile amper na nim jest, a więc jeżeli ktoś ma taki model auta i ten sam silnik, to proszę zajrzeć i napisać ile amper tam jest.