mechaniczny wtrysk- brak mocy po remoncie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
vwEmil
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

mechaniczny wtrysk- brak mocy po remoncie

Post autor: vwEmil » pn lip 12, 2010 00:56

witam, silniczek przed rozebraniem leżał dwa latka ale za nim był wyciągnięty z auta chodził dobrze. Za nim wrócil do auta zrobiłem "mały" przegląd - oddałem głowice do remontu a resztę uszczelniłem (uszczelki, panewki, pierścienie itp) Po odpaleniu obroty falują a silnik nie ma mocy. Znajomy mechanik powiedział że może to być dawka paliwa i wtrysk do regulacji, mam człowieka w moim mieście co specjalizuje się w mechanicznym wtrysku bo był na szkoleniu z BOSCH'A w tej dziedzinie, jendak gościu do tanich nie należy ;P Moje pytanie brzmi co mogę sprawdzić i ewentualnie zrobić żeby uniknąć oddawania mojej golfiny do mechanika i żeby silniczek odzyskał dawną werwę ?? P.S. kable,świece,kopulka,palec - nowe a cewka sprawdzana.

Awatar użytkownika
vwEmil
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: vwEmil » pn lip 12, 2010 17:21

no czytałem ale dowiedziałem się jedynie że regulacja jest tylko w autoryzowanym serwisie i jakie przyżądy mi są potrzebne gdybym jednak chciał to zrobić, miałem na myśli typowe dolegliwoąsci K-jetronic które mógłbym sprawdzić domowymi sposobami

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”