[mk2] Potrzebna rada lakiernika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2] Potrzebna rada lakiernika
A więc na fotkach poniżej widać co mnie gryzie .
Pierwszy słupek
Drugi słupek
Są to chyba spawy na słupkach trzymających przednią szybe , i chciałbym się tego pozbyć .
Na mój rozum to trzeba by to obszlifować kątówką , potem przeczyścić rozpuszczlnikiem , a na końcu położyć szpachle i wyszlifować .
Zastanawiam się tylko co potem , czy na szpachle położyć jakis lakier na ten miesiąc zanim auto pójdzie do lakiernika , czy pomalować to minią czy zostawić tak samą szpachle ?
Jeśłi ktośd ma jakieś rady co do tego zabiegu , to słucham , bo już zapomniałem nawet jakim papierem się to potem szlifuje .
Pierwszy słupek
Drugi słupek
Są to chyba spawy na słupkach trzymających przednią szybe , i chciałbym się tego pozbyć .
Na mój rozum to trzeba by to obszlifować kątówką , potem przeczyścić rozpuszczlnikiem , a na końcu położyć szpachle i wyszlifować .
Zastanawiam się tylko co potem , czy na szpachle położyć jakis lakier na ten miesiąc zanim auto pójdzie do lakiernika , czy pomalować to minią czy zostawić tak samą szpachle ?
Jeśłi ktośd ma jakieś rady co do tego zabiegu , to słucham , bo już zapomniałem nawet jakim papierem się to potem szlifuje .
No cóż , na sprzedaż
:(
Na zdjeciah to wyglada tragicznie moze sie okazać ze jak to ruszysz to nie bedzie czego malować ..... Zajedz najpierw do lakiernika i zapytaj ile cie to bedzie kosztować bo moze byc to troszke wiecej niz za twoja prace i materiały które zakupisz we włąsnym zakresie
Pozdrawaim
Pozdrawaim
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
NBo tak , ale takich poprawek mam więcej , łącznie z przerobieniem klapy , a to akurat chce teraz zrobić bo będe wymieniał uszczelke szyby i nie chciał bym potem tam pod nią grzebać jak juz będzie wymieniona .
Lakiernik pewnie by za to wzioł więcej niż 100 zł , a to dużó skoro można to samemu zrobić .
Lakiernik pewnie by za to wzioł więcej niż 100 zł , a to dużó skoro można to samemu zrobić .
No cóż , na sprzedaż
marceliii, jeżeli masz dać auto do lakiernika za miesiąc to nie warto z tym nic robić, a dlaczego - bo jak Ci tam coś nie wyjdzie i lakiernik połozy na to lakier i zacznie to rdzewieć lub odpadać to bedziesz sobie pluł w brodę, lepiej to zostaw lakiernikowi (nawet jak byś miał dołozyć te 100zł) a zato poszukaj jakiegoś dobrego lakiernika (moze Wrocław)
...
lepiej daj to do lakiernika szybe tzreba wyciagnac a noz moze szczelic a lepiej zeby alkiernikowi szczeliła niz tobie pozniej w trakcie roboty wyjdzie ze dziura jest wieksza niz myslałes i trzeba bedzie spawac olej to mozesz sie pobawic jak by było w innym miejscu a zeby zaoszczedzic 30 zł ??? nie opłaca sie
350 tys. km i ciagle jedzie