Witam
Wymieniam klosz tylnej prawej lampy z uwagi na pęknięcie i zakupiłem lampę z możliwością podłączenia prawego światła przeciwmgielnego.
Przekładałem żarówkę z lewej strony w wolne miejsce gniazda żarówki w prawej lampie, ale światło przeciwmgielne nie świeci.
Mam autko parę lat i zawsze mi się wydawało, że mam z tyłu dwa światła przeciwmgielne, tak jak w felicji wcześniej.
Nie jestem specem od elektryki. Dużo będzie roboty z pociągnięciem kabelków (i jak to zrobić) aby tylne światła przeciwmgielne paliły się zarówno w lewej, jak i prawej lampie?
Światła przeciwmgielne / przeciwmłowe tylne
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- felicjator
- Ma gadane
- Kontakt:
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Musimy posiadać: 2 metry przewodu 1mm² przekroju, chwilę czasu, jeden browar.
Odchylamy wykładzinę bagażnika w rejonie lewej lampy, odszukujemy we wtyku przewód szary z białym paskiem i w miarę ładnie, po wiązce fabrycznej doprowadzamy go do lampy prawej.
Tam dołączamy go do dodanej żarówki świateł przeciwmgielnych. Albo lutując albo używając pinu ze szrotowej wtyczki dołączyć do odpowiedniego pinu wtyku lampy.
Odchylamy wykładzinę bagażnika w rejonie lewej lampy, odszukujemy we wtyku przewód szary z białym paskiem i w miarę ładnie, po wiązce fabrycznej doprowadzamy go do lampy prawej.
Tam dołączamy go do dodanej żarówki świateł przeciwmgielnych. Albo lutując albo używając pinu ze szrotowej wtyczki dołączyć do odpowiedniego pinu wtyku lampy.
Ostatnio zmieniony pn lip 05, 2010 21:02 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.
- felicjator
- Ma gadane
- Kontakt: