Kłopoty z zamkiem bagażnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kłopoty z zamkiem bagażnika
Witam, mam problem z tylna klapa w variancie, po domknieciu klapy, jest nadal otwarta (nie zatrzaskuje sie), jest to problem mechaniczny czy elektryczny, zdazylo sie tak komus? co sie zepsulo?
Ostatnio zmieniony wt gru 29, 2009 16:37 przez Blade88, łącznie zmieniany 1 raz.
Niektore kobiety sa bezcenne, za wszystkie inne zaplacisz karta MasterCard xD
Re: Kłopoty z zamkiem bagażnika
Słyszysz jak centralny po otwarciu klapy - pracuje ?Blade88 pisze:Witam, mam problem z tylna klapa w variancie, po domknieciu klapy, jest nadal otwarta, jest to problem mechaniczny czy elektryczny, zdazylo sie tak komus? co sie zepsulo?
Podejrzewam ,że coś w środku nie tak - mogło cięgno spaść .
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
nie chodzi wogole o centralny zamek i zamykanie centralnym, samochod jest otwarty, i poprostu domykam klape i sie nie zatrzaskuje, moge ja podniesc nie wciskajac guzika otwierania, a co najsmieszniejsze czasami zatrzaskuje sie a czasami nie
Na 2 raz - precyzyjniej opisuj co się dzieje , to nie będzie tyle pisania.Blade88 pisze:nie chodzi wogole o centralny zamek i zamykanie centralnym, samochod jest otwarty, i poprostu domykam klape i sie nie zatrzaskuje, moge ja podniesc nie wciskajac guzika otwierania, a co najsmieszniejsze czasami zatrzaskuje sie a czasami nie
Pewnie masz masę syfu w środku i zwyczajnie mechanizm zamykania - się zaciera i nie odbija jak trzeba. Rozbierz - wyczyść - ładnie przesmaruj.
Jak nie chcesz się bawić - to może pomóc - ale nie musi WD40 albo inny tego typu olej penetrujący i ładnie to wszystko tam zalej.
U mnie blokuje go elektryka - centralny.Blade88 pisze:rzecz w tym ze on czasami sie zapnie a czasami nie, i chcialem wlasnie zapytac czy elektryka steruje tym zablokowaniem zamka, czy on mechanicznie sie blokuje?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=271942 tak masz u siebie ??
kazdy variant ma tak samo, tak jak i mojHaki pisze:tak masz u siebie ??
nie chodzi mi o centralny zamek, zapomnij o nim, wyobraz sobie ze nie istnieje, elektryka w tym zamku wydaje mi sie ze dziala, bo jak naciskam ten przycisk od otwierania klapy to slychac jakis silniczek czy cos tam, chcialem zapytac czy jak zamkne klape, to czy ona sie blokuje mechanicznie, czy elektryka ja zablokuje kiedy wyczuje ze klapa jest zamknieta?
Ostatnio zmieniony śr gru 30, 2009 00:32 przez Blade88, łącznie zmieniany 1 raz.
Zamek blokuje, Kup sobie sprey do czyszczenia hamulców - spreżona benzynka, przemyj, posmaruj i ma chodzić
MóJ GoLFiK
ZAPRASZAM NA ZAKUPY : http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20870632" onclick="window.open(this.href);return false;
ZAPRASZAM NA ZAKUPY : http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20870632" onclick="window.open(this.href);return false;
haha juz wiem co bylo nie tak (ale nikt na to nie wpadl ) , tam jest taka obudowa w ktorej jest silownik elektryczny i sprezyna sciagajaca, silownik otwiera zamek, a sprezyna go zamyka, jakims cudem (naprawde nie wiem jak, poniewaz ta obudowa jest niemal hermetyczna) musiala sie tam dostac woda, poniewaz sprezyna byla przegnita i nie sciagala ramienie silownika, a tym samym nie zamykala klapy, trzeba bylo kupic silownik i zalozyc go, pozdro dla forumowiczow