Problem z Pompom
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Problem z Pompom
Witam mam straszny problem wszyscy piszą że pompa nie chce im się włączyć a ja mam problem z tym że się nie chce wyłączyć i zalewa mi silnik wymieniłem wtrysk jednopunktowy bo myślałem że to on jest winny ale wina leży po stronie Elektrycznej jak coś pomoże to mam tam również gaz założony czy ktoś może pomoc bardzo bym był wdzięczny
Ostatnio zmieniony sob lip 10, 2010 10:21 przez Grzela1231, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
nie wiem jak to jest możliwe wymieniałem wtryskiwacz i powtórzył się problem jeden kolega powiedział mi że to Elektryka. A ja na tym już się kompletnie nie znam. A objaw jest taki że jak włączymy zapłon to z wtryskiwacza się ciągle leje benzyna wtrysk jest dobry bo sprawdzaliśmy i pracuje.
Ostatnio zmieniony sob lip 10, 2010 08:14 przez Grzela1231, łącznie zmieniany 1 raz.
piszesz że wtrysk pracuje a paliwo z niego leci , skoro w układzie wtrysku wszystko byłoby ok , to wtrysk jak jest zamknięty i jest dobry , nie ma prawa puscić paliwa , nawet jak pompa paliwa nie wyłączy się to po nadmiernym wzroście ciśnienia czujnik ciśnienia paliwa powinien puscić paliwo na przelew powrotny do zbiornika , więc skoro wtrysk puszcza to albo on nie jest całkowicie sprawny lub ECU świruje podająć na niego cały czas minus lub przekaźnik pompy paliwa jest uszkodzony
-
- Nowicjusz
nie silnik nie odpala teraz gdzieś jeszcze iskra znikła a co do tego że wtrysk jest zepsuty to był wymieniany i to samo się działo a jak zapłon włączę to chyba nie powinna wtedy pompa pracować a ona ciągle pracuje i dalej zalewa silnik a Tak przy okazji bo ja jestem laikiem w tych sprawach co to jest te ECU i gdzie je mogę znaleźć
Ostatnio zmieniony sob lip 10, 2010 12:17 przez Grzela1231, łącznie zmieniany 1 raz.
ECU to sterownik silnika jest na podszybiu z prawej strony , ale skoro jesteś laikiem to sam nic nie poradzisz , podjedź do kogoś kto ma w tych sprawach jakieś wiadomości , bo chyba niewiele sam zrobisz
Ostatnio zmieniony sob lip 10, 2010 12:34 przez miś fazi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
a tak a propo dowiedziałem się że tym nie steruje żaden przekaźnik tylko komputer czy to jest prawda ??
Ostatnio zmieniony sob lip 10, 2010 17:26 przez Grzela1231, łącznie zmieniany 1 raz.
W Peugeocie miałem tak i winny był ECU !!
Po przekręceniu kluczyka wtrysk walił paliwem, do puki nie wyłączyło się zapłonu.
Jak masz możliwość to podmień od kogoś komputer, albo dogadaj się na szrocie ( tylko nie mów że masz problem z elektryką bo mogą ci nie przyjąć ewentualnego zwrotu ) że będziesz mógł zwrócić itd. i wtedy sprawdzisz czy to dokładnie to.
Po przekręceniu kluczyka wtrysk walił paliwem, do puki nie wyłączyło się zapłonu.
Jak masz możliwość to podmień od kogoś komputer, albo dogadaj się na szrocie ( tylko nie mów że masz problem z elektryką bo mogą ci nie przyjąć ewentualnego zwrotu ) że będziesz mógł zwrócić itd. i wtedy sprawdzisz czy to dokładnie to.
Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
-
- Nowicjusz
spoko spróbuję może się uda dzięki serdeczne
[ Dodano: 13 Lip 2010 10:07 ]
i jednak miałem to samo ale teraz chyba i wtrysk jednak nawala bo nie chce się otwierać ale to już mały problem za 200 zł
[ Dodano: 13 Lip 2010 10:07 ]
Gawior pisze:W Peugeocie miałem tak i winny był ECU !!
i jednak miałem to samo ale teraz chyba i wtrysk jednak nawala bo nie chce się otwierać ale to już mały problem za 200 zł