Przekładnia kierownicza do Golfa IV 2.0
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przekładnia kierownicza do Golfa IV 2.0
Witam. W najbliższym czasie czeka mnie naprawa maglownicy i stąd moje pytanie. Czy do silnika o pojemności 2.0 szukać przekładni kierowniczej o jakichś specyficznych parametrach, symbolu czy jest to standardowa w tej wersji Golfa IV? Bądź co bądź jest to motor cięższy niż np 1.4.
Odkopie troszke temat z przed 5 dni.
Kolego, kazda przekladnia bedzie pasowac z golfa... Nie wazne czy to diesel czy benzyna
Ja wlasnie jestem po wymianie owej przekladni (w koncu dzis wyjechalem z garazu :green_fuck: ) kto czytal moje problemu to mniej wiecej wie jakie byly ;s
Zakupilem maglownice po regeneracji za 400 zl a ta stara oddalem w zamian (z tego co znajomy mowil bo sie tym zajmuje" to powiedzial ze byla w oplakanym stanie, rdza itp gdzies woda dochodzila
)
Tak wiec nie krepuj sie i kupuj taka do vw golfa IV badz tak jak juz pisal dj241
na 100% beda pasowac 
Kolego, kazda przekladnia bedzie pasowac z golfa... Nie wazne czy to diesel czy benzyna

Ja wlasnie jestem po wymianie owej przekladni (w koncu dzis wyjechalem z garazu :green_fuck: ) kto czytal moje problemu to mniej wiecej wie jakie byly ;s
Zakupilem maglownice po regeneracji za 400 zl a ta stara oddalem w zamian (z tego co znajomy mowil bo sie tym zajmuje" to powiedzial ze byla w oplakanym stanie, rdza itp gdzies woda dochodzila

Tak wiec nie krepuj sie i kupuj taka do vw golfa IV badz tak jak juz pisal dj241

Witam, odświeżam nieco temat. Jakoś nie było okazji do wymiany tej maglownicy do tej pory ale teraz jestem na etapie poszukiwań i wpadły mi w oczy dwie aukcje na allegro na których to wystawione są przekładnie nowe w cenie ok 1 tys. zł za szt. Na jednej w aukcji nawet pokazane zdjęcia ze zbliżeniami na których widać wytoczenia VW. Możliwe to że tak tanio można kupić nową przekładnię? Czy może się lepiej nie pchać w takie coś bo to chińczyk jakiś?