Zapala się lampka oleju.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam wszystkich,mam podobny problem z czujnikiem oleju.Po przejechaniu 20km w trasie zapala sie wraz z sygnałem dźwiękowym po chwili gaśnie( po minucie,po trzech,różnie)Olej (lotos trafic) wymieniałem 2 lata temu i przejechałem 10.000km,ciśnienie oleju jest dobre,oleju też nie brakuje.Słyszałem że należy zacząć od wymiany czujników,podobno ma ich być 2 szt.Byłem po nie w sklepie i sprzedawca mnie zapytał o kolory czujników.Jeszcze ich nie wykręcałem więc niewiem jakigo są koloru.Czy nad filtrem oleju znajduja sie oba te czujniki?Prosze o porade.Dziękuje,pozdrawiam Mariusz
Ja też mam problem zapalającej się kontrolki z buzerem, przy nagrzanym silniku. I praktycznie zawsze przy prędkościach 80-90km/h gdy puszczam gaz (hamuje silnikiem). Najlepsze jestto że po mieście problemu nie ma a silnik jst nagrzany. Olej mam minerlany mobil 1 a filtr Filtrona. Oleju nie ubywa jest ok. Sprawdzałem czujniki - połaczenia są ok. Dokładnie mija rok jak wymieniałem olej. Teraz chcę wlać Castrola 15W40, filter jak mówicie zapodam Mana. Potem się dalej bedę martwił - zobaczymy:)