Urwany odpowietrznik ---i co dalej ?? Pomocy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Urwany odpowietrznik ---i co dalej ?? Pomocy
Urwalem odpowietrznik dzis przy probie odpowietrzenia hamulcow...i co dalej robic...sa jakies metody na wykrecenie go ??
Mi się udało rozwiercić tak, że wszedł ten sam odpowietrznik (tzn odpowietrznik był nowy, ale ten sam gwint), Małym wiertełkiem i stopniowo większym (nie pamiętam jakim, ale większe o 0,5mm, chyba zazynałem od 3) i jak zaczął się ojawiać gwint zacisku to delikatnie wbiłem dopasowanego torxa i dało rade. (ale to kwiestia tego jak ciasno siedzi. Rozwiercenie na większy to eż sposób, tylko nie przewierć na wylot bo będziesz musiał wkręcić śrubke z uszczelką (niestety miałem taki przypadek i kolega był bardzo zdziwiony dlaczego się na wylot nie przewierca)
pozdrowienia el Kopyto
- Paweł Marek
- V.I.P.
Tylko sprawdź z czego jest odpowietrznik, bo jak będzie ze stopu brązu, stopu aluminium, albo żeliwa to przy spawaniu nic nie zrobisz tylko spaliszBaster pisze:w zasadzie to gwintu jeszcze dosc sporo wystaje...jakies 5mm ponad zacisk
takze chyba sprobuje tak jak mowil Taz
[ Dodano: 26 Kwi 2006 11:54 ]
A i jeszce jedno. Jak ci się już uda pospawać to nie odkręcaj od razu tylko poczekaj jak wystygnie, (bo po nagrzaniu się rozszeży)
pozdrowienia el Kopyto
wymień cylinderek, bo sie narobisz i może być pupa
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...