Sprzeglo!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Sprzeglo!!!
po czym poznam ze konczy mi sie sprzeglo???
na 1 i 2 wszystko ok
3,4,5 nagly wzrost obrotow a potem szybki spadek???
samochod ma przejechane 150 tys duzo????
prosze mi wytlumaczyc czy to napewno sprzeglo!!!!!
bo nie wiem co robic???
dodam tylko ze nie zawsze sie tak dzieje i jak te obroty wzrastaja to mi sie wydaje jak by wiecej mocy mial samochod??
dziekuje!!!
na 1 i 2 wszystko ok
3,4,5 nagly wzrost obrotow a potem szybki spadek???
samochod ma przejechane 150 tys duzo????
prosze mi wytlumaczyc czy to napewno sprzeglo!!!!!
bo nie wiem co robic???
dodam tylko ze nie zawsze sie tak dzieje i jak te obroty wzrastaja to mi sie wydaje jak by wiecej mocy mial samochod??
dziekuje!!!
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Jak się ślizga to do wymiany i tyle. Zdarzało się ze ślizgało się przez linkę z samoregulatorem ale Ty jej nie masz, sprzędło jest sterowane hydraulicznie. Może też być zaolejone ale to też kwalifikuje tarczę do wymiany.
Moje niestety ostatnio odmówiło, ślizgało się, czasem przestawało. Wymieniłem komplet i na razie mam spokój.
Moje niestety ostatnio odmówiło, ślizgało się, czasem przestawało. Wymieniłem komplet i na razie mam spokój.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam dzisiaj zrobilem tak jak napisalesgreg pisze:zatrzymaj auto, wrzuc 5 bieg, zaciągnij ręczny i puść sprzęgło - jak auto nie zgaśnie tylko zacznie wkręcać sie w obroty to sprzęgło
tzn 5 bieg reczny i puszczenie sprzegla no i auto gasnie od razu!!!trzy razy prubowalem
nie wiem co robic bo wymiana sprzegla to troche kosztuje zwlaszcza we Wloszech musze byc 100 procent pewien..
co robic???? licze na Was!!!!1
Dziekuje!!!
U mnie ta metoda się kontroli się nie sprawdzała. Auto gasło a podczas jazdy miałeś wrażenie jazdy automatem z definicji posiadającym poślizg sprzęgłą hydrokinetycznego. Bez wymiany sprzęgła nie wybierałbym się z włoch. Ze sprzęgłem żartów nie ma, jak się skończy to nie pojedziesz a na poboczu tego nie zrobisz. Wymiana sprzęgła tania nie jest ale to nie koniec świata. Porządnej diagnozy bez zajrzenia do jego czeluści nie można postawić.lazioforever pisze:zatrzymaj auto, wrzuc 5 bieg, zaciągnij ręczny i puść sprzęgło - jak auto nie zgaśnie tylko zacznie wkręcać sie w obroty to sprzęgło
Witam dzisiaj zrobilem tak jak napisales
tzn 5 bieg reczny i puszczenie sprzegla no i auto gasnie od razu!!!trzy razy prubowalem
nie wiem co robic bo wymiana sprzegla to troche kosztuje zwlaszcza we Wloszech musze byc 100 procent pewien..
co robic???? licze na Was!!!!1
Dziekuje!!!
Ostatnio zmieniony śr lip 07, 2010 20:52 przez jhosef, łącznie zmieniany 2 razy.
Tak, ale żeby tak było to sprzegło musiało być nieźle zajechane. Poza tym duszenie silnika na 5 biegu nie jest zdrowe.greg pisze:zatrzymaj auto, wrzuc 5 bieg, zaciągnij ręczny i puść sprzęgło - jak auto nie zgaśnie tylko zacznie wkręcać sie w obroty to sprzęgło
Ciekawe które to 150:D albo ciągał przyczepy u Hansa.lazioforever pisze:samochod ma przejechane 150 tys duzo????
SPRZEDAM: Przełącznik zespolony kierunków i wycieraczek wersja z kompem golf IV
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
ma przejechane 150 tys originalnie i dlatego sie dziwie ze juz po sprzegle???marcin999 pisze:Tak, ale żeby tak było to sprzegło musiało być nieźle zajechane. Poza tym duszenie silnika na 5 biegu nie jest zdrowe.greg pisze:zatrzymaj auto, wrzuc 5 bieg, zaciągnij ręczny i puść sprzęgło - jak auto nie zgaśnie tylko zacznie wkręcać sie w obroty to sprzęgło
Ciekawe które to 150:D albo ciągał przyczepy u Hansa.lazioforever pisze:samochod ma przejechane 150 tys duzo????
kupilem samochod jak mialo 60 tys.
czy to napewno sprzeglo???
bo jak tak to nic trzeba wymienic albo samochod zmienic????
juz sam nie wiem bo powoli powoli to ......
zdrowe nie zdrowe - jakoś trzeba sprawdzić - podejrzewam , że zaczyna się ślizgać jak masz maksymalny moment obrotowy a małą jeszcze prędkość obrotową - sprawdź czy przy tj samej prędkości się ślizga - wg mnie i tak się kończy - no chyba że coś chlapie po nim olejem - tylko skąd i co
marcin999, a powiedz co jest zdrowe dla silnika - odpalać zimny - nie jest zdrowo - gasić gorąco - też nie jest zdrowo, grzać na luzie- niedobrze, grzać na obciążeniu - też nie bardzo - jakbym tak patrzył ciągle co jest zdrowo to chyba bym miał tylko resorowce a nie samochody. Aha i jeszcze jedno - pierwszego golfa - robiłem wszystko żeby było dla niego zdrowo - to go ukradli na części
marcin999, a powiedz co jest zdrowe dla silnika - odpalać zimny - nie jest zdrowo - gasić gorąco - też nie jest zdrowo, grzać na luzie- niedobrze, grzać na obciążeniu - też nie bardzo - jakbym tak patrzył ciągle co jest zdrowo to chyba bym miał tylko resorowce a nie samochody. Aha i jeszcze jedno - pierwszego golfa - robiłem wszystko żeby było dla niego zdrowo - to go ukradli na części
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
slizga sie tak jakos 3 bieg 2000tys obrotow szybki wzrost do 2800 i spadek do 2400 przy pedale gazu w podlodze i przy tym wzroscie obrotow to jakis dziwny przyrost mocy odczowam jakies 20 koni wiecej niezartujegreg pisze:zdrowe nie zdrowe - jakoś trzeba sprawdzić - podejrzewam , że zaczyna się ślizgać jak masz maksymalny moment obrotowy a małą jeszcze prędkość obrotową - sprawdź czy przy tj samej prędkości się ślizga - wg mnie i tak się kończy - no chyba że coś chlapie po nim olejem - tylko skąd i co
czy takie sa objawy gdy sie konczy sprzeglo???
bo tutaj to wydatek jakie 700 euro!!!!!!!!!!!
-
- Nowicjusz
- Kontakt: