Odebrałem auto, po remoncie silnika. Wszystko OK, do czasu. Dzisiaj jadąc zgasło mi 2 razy w trakcie jazdy. Zauważyłem że gaśnie przy dojeżdżaniu np do skrzyżowania gdy mam wciśnięte sprzęgło. Np: jadę na 3 biegu wciskam sprzęgło i dojeżdżam do skrzyżowania. Obroty spadają do 200, czasem bardziej, czasem mniej, i wtedy gaśnie. Nie zdarza się to za każdym razem. Obroty też spadają do 300-200 gdy jadę na bardzo lekkim wzniesieniu, na 2 biegu bez gazu tak jakby auto miało słabe ładowanie lub coś takiego. Przed remontem bez problemu jechał pod ta samą górkę bez gazu! Podpinałem pod komputer i wyskoczył błąd z czujnikiem w przepływomierzu. Dodam że jak jechałem w nocy na światłach na tym lekkim wzniesieniu, czasem światła przygasły, np gdy spuszczałem szybę w dół lub do góry, gdy był pobór prądu z innego urządzenia np: szyby.
Druga sprawa to to że samochód szybko się zagrzewa. Przy 80*C wg licznika załącza się 1szy bieg, a potem od razu 2 bieg wentylatora. Po podpięciu pod komputer temp. wg. licznika jest porównywalna z tą w komputerze. Wentylator chodzi non stop od zapalenia auta. Jeździłem tylko po mieście od odebrania auta. Wiatrak obracał się cały czas na 2 biegu, czasami przełączał prędkość na 1 bieg, ale działał non stop!
Czekam na jakieś rady!
[ Dodano: 06 Lip 2010 18:29 ]
Pomoże ktoś? Czy nie bardzo
Po remoncie silnika VR6 AAA
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Po remoncie silnika VR6 AAA
Ostatnio zmieniony sob lip 03, 2010 00:07 przez WJ, łącznie zmieniany 1 raz.
VW GOLF Mk3 2.8 VR6 by WJ http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=185252