lokalizacja bezpiecznika ABS
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
lokalizacja bezpiecznika ABS
Jak zlokalizować bezpiecznik ABS ?
Wg klapki na bezpiecznikach ( nie wiem czy jest oryginalna) jest to bezp. nr 4- 15A Brake servo pump rear wiper/washer ABS.
wg książki to inny rząd, bezp. 30A
nr 1 przekaźnik silnika pompy układu przeciwblokującego
nr2 przekaźnik główny układu przeciwblokującego
nie mogę ich znaleźć.
Wg klapki na bezpiecznikach ( nie wiem czy jest oryginalna) jest to bezp. nr 4- 15A Brake servo pump rear wiper/washer ABS.
wg książki to inny rząd, bezp. 30A
nr 1 przekaźnik silnika pompy układu przeciwblokującego
nr2 przekaźnik główny układu przeciwblokującego
nie mogę ich znaleźć.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
znalazłem tylko to
Uploaded with ImageShack.us
a całą rozpiske tam gdzie jest pod kierownicą wrzucałem na forum kiedyś
Uploaded with ImageShack.us
a całą rozpiske tam gdzie jest pod kierownicą wrzucałem na forum kiedyś
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Ja w moich źródłach znalazłem takie cuś...
15 - Przekaźnik pompy systemu ABS
16 - Przekaźnik systemu ABS
17 - Bezpiecznik agregatu wodnego w układzie ABS
- Bezpiecznik pompy systemu ABS
F16 - lampka sygnalizacyjna systemu ABS
Podane elementy są też odpowiedzialne za inne urządzenia ale wypisałem tylko te związane z ABS
15 - Przekaźnik pompy systemu ABS
16 - Przekaźnik systemu ABS
17 - Bezpiecznik agregatu wodnego w układzie ABS
- Bezpiecznik pompy systemu ABS
F16 - lampka sygnalizacyjna systemu ABS
Podane elementy są też odpowiedzialne za inne urządzenia ale wypisałem tylko te związane z ABS
Dzięki, też wydaje mi się, że jest to inna listwa bezpieczników, ale wg fotki przedstawionej przez Ciebie, nie mogę znaleźć tego w komorze silnika.znalazłem tylko to
Patrząc od przodu, z prawej strony jest zbiornik na płyn do spryskiwaczy, akumulator, pompa hamulcowa oraz ABS, nigdzie nie mogę znaleźć żadnej listwy, chyba, że pod akumulatorem, ale to wg mnie byłoby trochę nie logiczne.
Jedyny wtyk to przy rozdzielaczu ABS .
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
W jakiej komorze silnika?
Kolega Qto podał poprawną lokalizację: nabudowane (doczepione) nad skrzynkę bezpieczników we wnętrzu pod tablicą rozdzielczą - to wszak chodzi o Golfa 3?
Kolega Qto podał poprawną lokalizację: nabudowane (doczepione) nad skrzynkę bezpieczników we wnętrzu pod tablicą rozdzielczą - to wszak chodzi o Golfa 3?
Ostatnio zmieniony pn lip 05, 2010 22:02 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.
Sugerowałem się 5 postów wcześniej- rysunek auta oraz lokalizacja.nabudowane (doczepione) nad skrzynkę bezpieczników we wnętrzu pod tablicą rozdzielczą
Jeśli chodzi o wnętrze, widzę tylko listwę 22 bezpieczników oraz przekaźniki.
Gdzie miały by znajdować się jeszcze nadbudowane?
Tak, to chodzi o golfa III 95r 1,8 ADZ
Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Ostatnio zmieniony pn lip 05, 2010 22:55 przez tbodzio, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
nad bezpiecznikami są 2 rzędy przekaźników. Powyżej na skrzynce od góry sa przymocowane przekaźniki i bezpieczniki od dodatkowego wyposażenia, typu ABS, szyby elektryczne, klima. Wiele z tych urządzeń ma po dwa przekaźniki, jeden na dole w głównych pozycjach drugi w dodatkowych. A konkretnie nie odpowiem siedzi u mnie auto z ABS ale starszego typu niż ty masz (93)
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
W Golfie 3 bezpieczniki dodatkowe są naczepione na skrzynce bezpieczników, w takie rowki zaznaczone strzałką. Wyglądają jak element 36. Ja, na szczęście (ale to osobny temat), nie mam ABS-u - bo bym wstawił fotkę. Są tam bezpieczniki od podnoszonych szyb, podgrzewania świec żarowych i właśnie ABS-u. W niektórych wersjach luźno sobie wiszą ale koło skrzynki, lub też z tych mocowań wypadły w wyniku prac "fachowców" przy skrzynce. :green_fuck:
Ostatnio zmieniony pn lip 05, 2010 23:38 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.