Stuka cos w silniku
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Mi też zaufany i do dziś pracujący dla mnie mechanik mówił mozna z tym jeżdzić ino nie pedział jak długo, bo nikt nie ma pewności i nie da gwarancji, ze to pochodzi jeszcze 1000 albo 5000 km. U mnie latał 1.5 roku i zmarł nagle - u ciebie jeszcze lata, wiec nie powinno być takiej tragedii jak u mnie -serducho do przeszczepu.Przebiegi są dla klienta nie dla auta , któremu wsio ryba kto nim będzie jeździł.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 25, 2010 22:09 przez wielblad2, łącznie zmieniany 2 razy.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
MAM ZROBIONE!!!!!! WKONCU!!!!
wal korbowy byl skrzywiony i on sie tlukl, nie dalo sie go juz szlifnac, do wyrabania byl, znajomy zalatwil mi nowy z 2002r, zrobili wszystkie pomiary, jest git
do tego oczywiscie wymiana odrazu panewek, uszczelniaczy - praktycznie remont dolu silnika
po odebraniu auta szczena mi opadla jak silniczek chodzi - jak lalunia -)
przy okazji umyl ladnie silniczek do tego przeczyszczenie w srodku z brudnego oleju
jeszcze tam pare jakis innych kosmetycznych rzeczy powymienial, poprzeczyszczal - ogolnie chwala mu za to!
zastanawiam sie jak to mozliwe aby poprzedni wal sie mogl skrzywic?
wal korbowy byl skrzywiony i on sie tlukl, nie dalo sie go juz szlifnac, do wyrabania byl, znajomy zalatwil mi nowy z 2002r, zrobili wszystkie pomiary, jest git
do tego oczywiscie wymiana odrazu panewek, uszczelniaczy - praktycznie remont dolu silnika
po odebraniu auta szczena mi opadla jak silniczek chodzi - jak lalunia -)
przy okazji umyl ladnie silniczek do tego przeczyszczenie w srodku z brudnego oleju
jeszcze tam pare jakis innych kosmetycznych rzeczy powymienial, poprzeczyszczal - ogolnie chwala mu za to!
zastanawiam sie jak to mozliwe aby poprzedni wal sie mogl skrzywic?
faradek, słabe smarowanie panewek (pewnie pompa już nie pierwszej młodości, filtr oleju "za złotówkę", który nie posiada zaworka zwrotnego albo posiada ale niedziałający) olejem z którego wytrącają się różne dziwne gluty (kłaniają się tanie wyroby) może spowodować miejscowe przegrzanie wału i jego wypaczenie ... i problem gotowy
... do wszystkiego się można przyzwyczaić ...
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
FARADEK , Pisałem przecież że olej w silniku nie tylko smaruje ale też chłodzi jeżeli nie spełnia drugiej roli następuje przegrzanie i deformacja zgodnie z prawami fizyki
Ostatnio zmieniony czw lip 08, 2010 12:13 przez wielblad2, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.