twardniejący pedał hamulca
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
twardniejący pedał hamulca
witam. ostatnio zauwazyłem ze cos jest nie tak z hamulcami,a mianowicie robi sie twardy pedał i ciezko jest wyhamowac. dzieje sie tak gdy wcisne drugi raz pedał,tak jakbym chciał hamowac pulsacyjnie.przy pierwszym wcisnieciu jest ok ale przy drugim hamulec jest twardy. co moze byc nie tak??
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Też stawiam na serwo. U mnie kiedyś też serwo padło, tyle że pedał robił się twardy na postoju przy wyłączonym silniku oraz hamulce były słabe po odpaleniu w czasie jazdy przez pierwsze 100m. Teraz jeżdżę na używce ponad 1,5 roku a hamulce jak brzytwa. Pozdrawiam
najpierw: Astra1 1.4 +lpg,
potem:
Vectra B 1.6 16V,
Golf MK4 1.9 ALH
teraz: premacy 1.8 + lpg, V70 III 2.0d
potem:
Vectra B 1.6 16V,
Golf MK4 1.9 ALH
teraz: premacy 1.8 + lpg, V70 III 2.0d
teraz jest jeszcze gorzej.przed chwila wracałem do domu i zauważyłem ze sie pogarsza, juz za pierszym razem hamulce sa slabe a pedal jest twardy. ile na tym pojezdze i ile moze kosztowac naprawa?
[ Dodano: 04 Lip 2010 20:15 ]
dowiedziałem sie tez ze moga byc gdzies zapowietrzone... co o tym myslicie?
[ Dodano: 04 Lip 2010 20:15 ]
dowiedziałem sie tez ze moga byc gdzies zapowietrzone... co o tym myslicie?
Ostatnio zmieniony ndz lip 04, 2010 20:14 przez 8marcin5, łącznie zmieniany 1 raz.
- Przemo440
- Forum Master
- Kontakt:
to by pedał wpadał do podłogi8marcin5 pisze:dowiedziałem sie tez ze moga byc gdzies zapowietrzone... co o tym myslicie?
jezdzić możesz bo układ jest dalej sprawny tylko że nidziała jego wspomaganie, musisz mocno dusić nogą, ale na twoim miejscu bym to jak najszybciej robił8marcin5 pisze: ile na tym pojezdze