Jaki sterowni centralnego z pilotami z allegro

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Gawior
Forum Master
Forum Master

Jaki sterowni centralnego z pilotami z allegro

Post autor: Gawior » czw lip 01, 2010 13:59

Witam i dodam że przeglądałem różne tematy o centralnym na forum.

Chce kupić sterownik centralnego z pilotami do mojego Mk3 GTi, bo kupiłem go bez pilotów od centralnego. Centralny oryginalny z alarmem w aucie jest, a immo brak.

Zastanawiam się nad sterownikami uniwersalnymi 70-100zł , a sterownikami "do VW Golf III" od 120-160zł i jaka jest różnica między nimi ( czyżby tylko piloty z znaczkiem VW ? ).

Polećcie może coś z allegro ( bo u mnie zaśpiewali 400zł z montażem, a samego zestawu nie sprzedadzą ) byle by piloty były w miarę solidne ( wiadomo, za taką cenę to cudów nie będzie) i nie miały klapki, bo to z reguły się szybko popsuje/urwie i jeszcze żeby nie był pilot plastikowy pokryty chamskim al'a chromem ( lepiej już najzwyklejszy czarny, czy scyzoryk ).
Tak się zastanawiam czy warto dopłacać co sterownika "do Golf-a III" ,czy brać uniwersalny z domykaniem szyb ( to w sumie główny powód pisania tego tematu ).

Znajomy ma we Fiacie Bravo coś takiego http://allegro.pl/item1100988391_sterow ... klapa.html i sobie chwali.
Mojemu bratu ukradli pilota od centralnego ( Fiat Bravo ) z portfelem i chce zmienić sterownik z pilotami i ten znajomy co ten zestaw zamontował u siebie ma mu zamontować to samo.

Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Zico63b » czw lip 01, 2010 14:04

To co Kolega wrzucił jako link jest fajne. Moją uwagę zwróciło na przykład staranne zabezpieczanie bezpiecznikami zarówno sterowania pompką jak i wyjścia na kierunkowskazy, w dodatku od razu na dwa - nie trzeba już kombinacji z diodą.
Jak Koledze pasuje wygląd pilotów (bo faktycznie tylko to będzie widać :grin: ), to brać!

Awatar użytkownika
Gawior
Forum Master
Forum Master

Post autor: Gawior » czw lip 01, 2010 20:29

I od razu rzeczowa odpowiedź i za to plus :D

Tylko tyle że bratu mam właśnie to zamówić, a nie ma tego sterownika z innymi pilotami, no ale mieszkamy osobno.

Ten sterownik jest sprawdzony, ma go założony znajomy który ma zakład mechaniki i auto brata stoi u niego na zakładzie ( ukradli pilota oraz kluczyki ) i wymieniał też wkładki. Do tego duperele zawieszenia.

No to chyba zamówię 2 komplety tego sterownika, bo piloty też mi pasuję ( bez klapek i nie "chromowany" plastik ), ale jednak po głowie chodzi mi sterownik z pilotami scyzorykami, bo sam mam jeden kluczyk do mojego i i tak muszę dorobić.

Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”