Zmiana kiery z wersji CL na te z GL
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zmiana kiery z wersji CL na te z GL
witam,
a wiec moj problem jest taki, że:
postanowiłem przemienić kierownicę z wersji CL czyt. ubogiej na taką z airbagiem z wersji GL
w tym celu zakupiłem:
Zaślepka VW GOLF III AIRBAG + KIEROWNICA
i w związku z tym są następujące problemy:
1) Problem z podłączeniem przewodów od klaksonu tak by działało jak należy, bo w wersji CL całość była zrobiona na zestyk, natomiast w tej jest zupełnie inaczej jak widzę, a mianowicie od lewej i prawej strony przycisków klaksonu odchodzą dwa kabelki które pożniej łączą się w jeden , ale nie wiem jak to podłączyć dalej
2) Przy skręcie kierownicą i wcześniejszym załączeniu kierunkowskazu nie następuje samoczynne jego wyłączenie po wykonanym manewrze skrętu - nie wiem jak to dokładnie zrobić
3) jest zbyt duża dziura między kierownicą a tym plastikiem który okrywa stacyjkę i te wszystkie kable, czy tam czegoś nie brakuje, czy po prostu w wersji GL było to inaczej nieco zrobione i te odległości są różne dla CL i GL
[/b]
a wiec moj problem jest taki, że:
postanowiłem przemienić kierownicę z wersji CL czyt. ubogiej na taką z airbagiem z wersji GL
w tym celu zakupiłem:
Zaślepka VW GOLF III AIRBAG + KIEROWNICA
i w związku z tym są następujące problemy:
1) Problem z podłączeniem przewodów od klaksonu tak by działało jak należy, bo w wersji CL całość była zrobiona na zestyk, natomiast w tej jest zupełnie inaczej jak widzę, a mianowicie od lewej i prawej strony przycisków klaksonu odchodzą dwa kabelki które pożniej łączą się w jeden , ale nie wiem jak to podłączyć dalej
2) Przy skręcie kierownicą i wcześniejszym załączeniu kierunkowskazu nie następuje samoczynne jego wyłączenie po wykonanym manewrze skrętu - nie wiem jak to dokładnie zrobić
3) jest zbyt duża dziura między kierownicą a tym plastikiem który okrywa stacyjkę i te wszystkie kable, czy tam czegoś nie brakuje, czy po prostu w wersji GL było to inaczej nieco zrobione i te odległości są różne dla CL i GL
[/b]
-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Nie wiem jak w MK3 ale w dwójce urzadzenie jest proste jak cep i działa tak,ze przycisk zwiera kabel masowy od klaksonu z blaszką pprzykręcona do kolumny kierowniczej.Stąd prosty wniosek,ze jedne kabelki przycisków dać na stałe gdzieś do blachy którna jest przykręcona nakrętka do drążka kolumny,a drugie spiąć z kabelkiem masowym klaksonu.rhl22 pisze:ale nie wiem jak to podłączyć dalej
Albo wybieraczek za krótki i trzeba kombinować,albo poprostu kiera nie załozona prosto ?rhl22 pisze:2) Przy skręcie kierownicą i wcześniejszym załączeniu kierunkowskazu nie następuje samoczynne jego wyłączenie po wykonanym manewrze skrętu
[ Dodano: Nie Kwi 23, 2006 23:25 ]
Albo raczej szczotkę, co się slizga po pierścieniu,juz sam sie zamotalemstonefree pisze:kabel masowy od klaksonu