Nity w drzwiach

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Mac.re
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Nity w drzwiach

Post autor: Mac.re » pn cze 21, 2010 19:52

Witam,

Od jakiego czasu mam problem, klamka w przednich drzwiach od strony pasażera "nie odbija", jednym słowem czasem gdy pasażer pociągnie klamkę i otworzy drzwi klameczka nie wraca na swoje miejsce. Gdy już odbije to jej położenie nie jest właściwe (poniżej fotka) Obrazek

Rozebrałem tapicerkę, następnie odkręciłem wszystkie widoczne śruby (patrz niżej) i natrafiłem na nity
Obrazek
jest ich oczywiście więcej...

W jaki sposób mam dostać się do klamki? Czy istnieje jakiś sposób inny niż rozwiercenie nitów? Czy wystarczy odkręcić śruby z grzbietu drzwi?
Obrazek

Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam

P.S. udało mi się znaleźć podobne tematy, ale nie było tam dokładnie wyjaśnione co i jak ;(

Awatar użytkownika
katerpi

Post autor: katerpi » pn cze 21, 2010 19:59

Nie trzeba rozbierać drzwi. Wystarczy wyciągnąć bębenek i naciągnąć linkę :helm:

[ Dodano: 21 Cze 2010 20:01 ]
Pierwszych 6 zdjęć jest dla Ciebie:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=175564

[ Dodano: 21 Cze 2010 20:02 ]
Następnie zobaczysz taki dzyndel na lince (linka ma z 3cm). Wystarczy wydłubać, przestawić i będzie git :grin:

[ Dodano: 21 Cze 2010 20:04 ]
BTW jeśli chcesz ściągać kiedykolwiek blachę to masz tutaj temat ze zdjęciami:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=255090

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » pn cze 21, 2010 21:10

Nity trzymają prowadnice szyby z drugiej strony tej blachy...czasami nie próbuj rozwiercać :)
Te dwie gumowe zaślepki wyciągasz i powoli opuszczasz szybę do momentu kiedy zobaczysz uchwyty i śrubkę do odkręcenia...odkręcasz, wyciągasz szybę i blacha jest Twoja, czasami zamek jest jeszcze do niej przymocowany to cza go odkręcić z boku drzwi.

Mac.re
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Mac.re » wt cze 29, 2010 21:46

Witam ponownie,

Znalazłem chwilę czasu żeby zabrać się za klameczkę. Zgodnie z poradą po usunięciu zaślepki na grzbiecie drzwi poluzowałem delikatnie śrubę, aby naciągnąć linkę która chowa się z boku klameczki.
Jednak wystąpił poważny problem. Po naciągnięciu linki przetestowałem drzwi było wszystko ok. Na drugi dzień po "trasie" chciałem otworzyć drzwi i niestety nie mogę tego zrobić do teraz. Słychać, że centralny działa, ale ciągnąc za klamkę drzwi ani rusz. Od środka również nie można tego zrobić.
Pomocy Koledzy.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » śr cze 30, 2010 10:07

Mac.re
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Mac.re » śr cze 30, 2010 22:29

Jest już ok. Pociągnąłem za klamkę, śrubokrentem podważyłem linkę i wyskoczyła. Otworzyłem drzwi od środka.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”