wariacje gofra po wymianie serducha
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- hanti
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
wariacje gofra po wymianie serducha
Jak w temacie:
jak silnik sie zagrzeje to robi sie bardzo słaby, od czego to może być, jaka przyczyna i co zrobić aby wróciło wszystko do normy
z góry dzięki za wszelkie sugestie
jak silnik sie zagrzeje to robi sie bardzo słaby, od czego to może być, jaka przyczyna i co zrobić aby wróciło wszystko do normy
z góry dzięki za wszelkie sugestie
- hanti
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
będę wymieniał czujniki temp. i od wentylatora bo temp.jest ok a wiatrak sie włączaKamilW pisze:A nie przegrzewa ci sie? Bo taki objaw wystepuje przy przegrzaniu... zmierz temperature
było przełożone tak jak stało , ale nie bierze oleju tylko kopcił mocno na czarno.A to serce to było po remoncie czy nie?
jak sie okazało pompa była nieszczelna ale już to zrobiłem i jest ok. kopci już minimalnie , ale wymieniane będą wtryski bo je delikatni słychać, a moje stare były sprawdzane na przyżądach i były igiełki
- hanti
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
powiem szczerze że nie, auto stało jakiś czas i odpalałem je w zimne dzionki a pojechałem do kolesia znienacka z rana i odpalił na dotyk. a nie chciałem zbyt kombinować pozatym silnik pracuje płynnie tylko ten brak mocy. wiem jak sie zachowuje silnik przy padniętych pierścionkach i to raczej nie jest to chociaż już sam nie wiemAdamtd pisze:hanti, a mierzyłes jakie on ma ciśnienie sprężania na cylindrach?
dołożę ja swoje 3 grosze.. kumpel ściągnął wózek widłowy FORDa z 1950roku i wszystko było ok tylko jak popracował to zaczynał słabnąć i i m dłużej pracowal tym słabszy. Jak wystygł było wszystko w porządku jak się zagrzał znowu słabł aż w końcu odmówił pracy. Okazało się że problem był z ciśnieniem oleju i zdarło panewki na wale i w końcu zdarło wał. Być może masz podobnie - wskazane zdjąć miskę olejową i obejrzeć smok - pompy oleju - bo może być tak że pompa daje ciśnienie ale tylko tak małe ze kontrolka się nie świeci a że smok przypchany to nie ma jak smarować i w związku z tym po porstu go przycierasz...
- hanti
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
w tym tygodniu zakładam stare wtryski, a pompa nie wiem narazie poczekamKamilW pisze:Mi to wyglada na wtryski ktore zle rozpylaja... lub na regulacje pompy... moze zamontuj stare wtryski?
tylko mm pytanie czy praca wtrysków może mieć wplyw na to że jak sie silnik rozgrzeje to nie ma mocy??? a pozatym trochę wskaźnik temperatury wariuje ( ale sie nie gotuje ) tzn. raz jest temp.za niska a raz około 95-97*C oczywiście przewody sie wszystkie rozgrzewają nie twardnieją płyn krąży , wiatrak sie włącza. termostat wymieniony i jest dalej to samo