co stuka w silniku??-filmik, poratujcie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
co stuka w silniku??-filmik, poratujcie
siemka.
caly czas stuka mi cos w silniku. Mechanik sprawdzał panewki i wał i wszystko do czego podszedl po zdjeciu michy olejowej i wszystko ok. a stuki sa takie jakby panewkowate. Bardzo je slychac rano, gdy silnik zimny, wtedy slychac je do 2500 obrotow. Gdy sie nagrzeje silnik to pukanie cichnie i slychac je do 2000. Stuki nie sa jednostajne bo jego czestotliwosc wzrasta wraz z obrotami.ogolnie auto oleju nie bierze, nie kopci, zbiera sie dobrze. podaje wam filmik aby przyblizyc stuki.
poradzcie co to jeszcze moze byc bo strasznie denerwuje mnie ten stuk.
caly czas stuka mi cos w silniku. Mechanik sprawdzał panewki i wał i wszystko do czego podszedl po zdjeciu michy olejowej i wszystko ok. a stuki sa takie jakby panewkowate. Bardzo je slychac rano, gdy silnik zimny, wtedy slychac je do 2500 obrotow. Gdy sie nagrzeje silnik to pukanie cichnie i slychac je do 2000. Stuki nie sa jednostajne bo jego czestotliwosc wzrasta wraz z obrotami.ogolnie auto oleju nie bierze, nie kopci, zbiera sie dobrze. podaje wam filmik aby przyblizyc stuki.
poradzcie co to jeszcze moze byc bo strasznie denerwuje mnie ten stuk.
akurat jestem z gorzowa w lubuskim. mowicie ze zawory? nie sprawdzalem wlasnie góry, bede musial zajrzec. tez zauwazylem ze jak rano odpalam to slychac przez 2 s ze mocniej stuka dopiero jak dojdzie w to miejsce olej to troche ciszej. ale bylem z tym u 3 mechanikow i kazdy z nich mowil ze tak zawory nie stukaja..
no mechanik mowil ze dół dobry, jedynie wał jest koloru ciemnego (jakby przegrany) ale panewki jak nowe, a i czy z dołu mozna sprawdzic sworzen tłoka i główne korbowody?. zawory tykaja metalicznie a to jest innego rodzaju pukanie. chyba ze tak sie po silniku roznosi..jak to sprawdzic po zdjeciu pokrywy zaworów??
- Paweł Marek
- V.I.P.
jak, możesz napisać? Myślę że jednak szklankakaczor21 pisze:bo przy zdjeciu samej pokrywy mozesz sprawdzic tylko czy sa poprzypalane i czy sie domykaja.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
naciska się kawałkiem twardego drewna na szklankę i próbuje wyczuć która się troszku podaje, można się pomylić , albo za chwile odzywa się następna więc z reguły zawsze komplet się zmieniaorson06 pisze:jak o sprawdzic
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: