Jakie paliwo.golfik234 pisze:Heja mam pytanko:D jaki dodatek wlac najlepiej do paliwa
Pozdrawiam
Jaki masz cel zastosowania dodatku do paliwa - co chcesz tym osiągać?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Na wodę - wyżej dałem fotkę tego co stosuję.golfik234 pisze:sorka wlasnie nie napisalem chodzi o dodatek do benzyny zeby wode wytracic z baku,a jeszcze jedno bo niedawno juz wlalem butelke do czyszczenia wtryskow itd co ile to sie wlewa z paliwem??
Pozdrawiam
Tankuje wyłącznie na Statoil i czasem na Neste i raz "na 100 lat" na Orlenie i Jetcie, niekiedy w baku były drobiny paliwa, dosłownie, prawie kreska nie podskoczyła po odpaleniu (dopiero od roku przezstałem jeździć do całkowitego wyczerpania), samochód cały czas na dworzu stoi i nigdy nie zamarzła mi benzyna. W tym roku był najzimniejszy dzień od czasu jak miałem samochód, stał przez kilka dni niejeżdzony na dworze, przynajmniej najzimniejszy dotychczas po wyczuciu samochodu, skrzynia działała ciężko- najciężej ze wszystkich czasów, po raz pierwszy usłyszałem "dzwięk odkurzacza" przy rozruchu, chyba alternator to zrobił, ale samochód odpalił (aku stał w domu oczywiscie przez noc), benzyna nie zamarzła, a baku była 1/3._Peeter pisze:Oczywiście gdyby była benzyna bez wody, ale na naszych stacjach nie kupuje się najlepszej jakości paliw.kisielek pisze:paliwo benzyna nie zamarza_Peeter pisze:A mój sposób na to aby paliwo mi nie zamarzało (mówię o benzynie) nie dopuszczać, aby stan paliwa spadł poniżej połowy baku. Mam to przetestowane na własnym przykładzie i na prawdę działa, nie trzeba dolewać żadnych uszlachetniaczy do benzynki.
Więc jak masz mało paliwa w baku to woda, która w nim jest zamarza i są problemy z odpaleniem. Na własnym przykładzie to przetestowałem.
Niektórzy dolewają denaturat aby paliwo im nie zamarzło, ja zalewam bak do pełna i pilnuje aby nie spadło poniżej połowy.
Nie wydaje mi się aby był jakiś negatywny wpływ.maler pisze:Też mnie zainteresował temat paliwa. Otóż posiadam autko z silnikiem SDI, i jakiś czas temu słyszałem że do tego silnika nie należy lać paliwa typu Verva, V-power itp. gdyż jest za suche. To prawda czy raczej ten rodzaj lepszego paliwa nie będzie miał negatywnego wpływu na silnik??
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 274 gości