Łozysko koła tylniego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Łozysko koła tylniego
Witam ma taki problem, wymieniłem łożyska z tyłu(bebny) bo nie dało rade skasować luzy na tylnich kołach(tłukły) po założeniu nowych łożysk(master sport) to samo, kilka krotnie już dokręcałem i zawsze po zrobieniu kilku km robi się luz, co muszę jeszcze wymienić czop czy bębny
- Paweł Marek
- V.I.P.
czop, bieżnie wewnętrzne łożysk nie mogą się na nim obracać i wycierać go, pomaga też lekkie napunktowanie czopu w miejscu gdzie nachodzą na niego bieżnie wewnętrzne łożysk ale szkoda się bawić nowy czop nie jest drogi
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
http://www.allegro.pl/item1055645197_cz ... lecam.html ale pytaj po sklepach może być taniej, nie wiem czy zdejmiesz bez wyjęcia szczęk, są tam 4 śruby nie pamiętam czy sa zasłonięte szczękami czy nie
Ostatnio zmieniony czw cze 24, 2010 08:16 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
a cóż to za twór, trochę zalatuje jakością Optimala.Lexyy pisze:master sport)
łożyska do jazdy sportowej...Są one przeznaczone do „ostrej”, sportowej jazdy. Wyprodukowane do montowania w sportowych i usportowionych (tuningowych) samochodach, a także z sukcesem stosowane w samochodach seryjnej produkcji.
Jeśli to jakość podobna do Optimala to tak może być.
a jak to zobacze macie jakies wymiary tego czopu? bo skoro bedzie luz to skad mam wiedziec przez co? przez łozysk czu czop...
Ostatnio zmieniony czw cze 24, 2010 00:26 przez Lexyy, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.