witam,
jakie macie temperatury w VW Golf 3 VR6 ?
ja mam podczas jazdy około 80* a na postojach (czasem) dochodzi do 100* i potem spada...
czy tak powinno być ?
PS. Termostat jest dobry na 100% bo wymieniałem, otwarcie przy 80*, posostał włącznik śmigieł na chłodnicy....
wysoka temperatura chłodzenia w VR6
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- silentfake
- Nowicjusz
- silentfake
- Nowicjusz
pioterr - no ja wlasnie wczoraj dopiero wyminiłem ten czujnik i jest znaczna poprawa, smigła sie włączają znaczeniwczesniej około 80*, na trasie mi trzyma tez koło 80* a na postoju (światła, korek) jakies 90*.
Te wnetylatory są w ogole 2 etapowe bo po wymianie czyjnika mi sie raz załączyły tak okropicznie głośno i 2 razy bardziej ciągły.
ddChavez - a jakie masz temperatury ? (jak cały czas zaniska to masz zepsuty bo masz duży obieg cały czas)
Te wnetylatory są w ogole 2 etapowe bo po wymianie czyjnika mi sie raz załączyły tak okropicznie głośno i 2 razy bardziej ciągły.
ddChavez - a jakie masz temperatury ? (jak cały czas zaniska to masz zepsuty bo masz duży obieg cały czas)
tak maja dwie predkosci przy 100 powinien sie krecic szybciej nie wiem dokladnie
lub po zgszeniu silnika bardzo rozgrzanego nawet przy 90 C wszystko zalezy od chlodnicy jak jest w niej plyn nagrzany
[ Dodano: Sob Kwi 29, 2006 16:26 ]
a jak na trasie trzyma 80 to niewiem czy to dobrze to znow cos z termostatem
a jak sprawdzic poprostu jak ci tempertura przekroczy 90C sprawdz dolny przewod od chlodnicy jak jest zimny znaczy ze termostat sie zacial i sie nie otwiera a jak ciezko jest dobic do 90C tez sprawdz przewod pewnie jest tak samo cieply jak gorny wiec term sie zacial i sie nie otwiera wiec jest zjeb
lub po zgszeniu silnika bardzo rozgrzanego nawet przy 90 C wszystko zalezy od chlodnicy jak jest w niej plyn nagrzany
[ Dodano: Sob Kwi 29, 2006 16:26 ]
a jak na trasie trzyma 80 to niewiem czy to dobrze to znow cos z termostatem
a jak sprawdzic poprostu jak ci tempertura przekroczy 90C sprawdz dolny przewod od chlodnicy jak jest zimny znaczy ze termostat sie zacial i sie nie otwiera a jak ciezko jest dobic do 90C tez sprawdz przewod pewnie jest tak samo cieply jak gorny wiec term sie zacial i sie nie otwiera wiec jest zjeb
??!!!!!