Woda leje się z szyberdachu, przy skrętach i hamowaniu.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Woda leje się z szyberdachu, przy skrętach i hamowaniu.
Witam, mam problem z cieknącym szyberdachem. Uprzedzając Wasze pytania; kanaliki odpływowe mam drożne, na postoju elegancko woda wypływa tymi kanalikami. Problem pojawia się, podczas jazdy w mocnym deszczu. Gdy ostrzej zahamuje, czy skręcam, woda ciurkiem leci z tej zasuwanej części podsufitki. I teraz moje pytanie, czy tam w ogóle na tym powinna zbierać się woda, czy jest jakaś osobna rynienka na tył szyberdachu?
-
- Gadatliwa bestia
- Paweł Marek
- V.I.P.
cziken, uszczelka szyby nie zapewnie szczelności, tylko tak "mniej więcej". Powinieneś mieć plastykową rynienkę między szybą a zasuwą, to jest jedna część sięgająca w przód obustronnie i połączona poprzeczką z tyłu. Masz ją wogóle?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
No i właśnie tej rynienki nie mam... Już zamówiłem nowy szyberdach, bo ten nie dość że się nie otwiera, to jeszcze leje a nie chce mi się bawić w kompletowanie wszystkich zepsutych części. O tej porze roku szyber na pewno się przyda
Co do nowego szyberu, to może ktoś poradzić jak ustawić do niego silniczek?
Na chłopski rozum powinienem go bez przykręcania ustawić na pozycje zamknięta i dopiero wkręcić?
Co do nowego szyberu, to może ktoś poradzić jak ustawić do niego silniczek?
Na chłopski rozum powinienem go bez przykręcania ustawić na pozycje zamknięta i dopiero wkręcić?
- Paweł Marek
- V.I.P.
tak dokładnie, przyciskiem ustawiasz silnik jak przy pozycji zamknietej, szyber też zamkniety i tak zakrecasz siklnikcziken pisze:Na chłopski rozum powinienem go bez przykręcania ustawić na pozycje zamknięta i dopiero wkręcić?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Gadatliwa bestia
Dzisiaj odebrałem nowy szyberdach i ku mojemu zdumieniu, tutaj też nie ma żadnej rynienki
Klik
Czyżby o tą część chodziło:
http://www.allegro.pl/item1082120097_go ... tanio.html ?
Klik
Czyżby o tą część chodziło:
http://www.allegro.pl/item1082120097_go ... tanio.html ?
- Paweł Marek
- V.I.P.