Podświetlenie przełącznika klimy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

BartekC
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Podświetlenie przełącznika klimy

Post autor: BartekC » pt kwie 21, 2006 10:45

Wymienieał ktoś z was żarówke czy też diode bo nie wiem co tam jest w przełaczniku klimatyzacji. Jak go rozebrać żeby nic nie uszkodzić? Czekam na porady i uwagi.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
kinomysz
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: kinomysz » pt kwie 21, 2006 11:07

Ja wymieniłem. Jaką masz klime? Manualna z 2 przyciskami norm. max. i w takim przełączniku wymieniłem żarówke... Jeżeli mas taki sam to jest to możliwe, ale bardzo trudne. potrzebujesz żaróweczke na 12v z długimi wąsami (drucikami) i lutownice. Wyjmujesz przełącznik zdejmujesz czerwony plastik maskownice podważasz płytke drukowaną, wylutowujesz starą i wlutowujesz nową żarówke... Mało tam miejsca dlatego żaróweczka musi być z długimi wąsami

BartekC
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: BartekC » pt kwie 21, 2006 13:30

Klima manualna z 2 przycisakmi. Jeden do włączania klimy a drugi do zamknietego obiegu. A i wcześniej być może nie sprecyzowałem, że nie świeci ta pomoarańczowa kontrolka która mówi o włączonej klimie!

Awatar użytkownika
kinomysz
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: kinomysz » sob kwie 22, 2006 00:07

Spoko. Powiem ci tylko że nie jest to takie proste w stylu wyjąć przełącznik wymienić żarówke. Na pewno będziesz musiał lutować. Ale da sie to zrobić wyjmij przełącznik i pooglądaj, może szybko wymysliz jak to zrobić... Chyba że nie masz smykałki do takich rzeczy. Wtedy lepiej sobie odpućś...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”