Zestaw naprawczy podnośnika szyb golf III??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zestaw naprawczy podnośnika szyb golf III??
Witam! Istnieje takie coś jak zestaw naprawczy podnośnik szyb do golfa III? bo do polo i passata widziałem a do golfa III już nie ma? To jest podnośnik manualny. Szyby przednie mam luźne i latają na prawo i lewo ku kierunku jazdy. A wszystkie śruby są mocno przykręcone a uszczelka u góru trzyma szybke . Te luzy są na tych prowadnicach chyba i tam widziałem są plastikowe elementy ale nikgdzie nie moge tego znaleźć w internecie. Także pytanie powtarzam czy istnieje taki zestaw naprawczy?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Tzn problem jest w tym, że mam wygłuszone drzwi i jak słucham muzyki i przykłądowo szyba jest lekko opuszona to się trzęsie szyba, jesli opuszcze całkowicie w dół nie trzęsie się, a jeśli jest całkowicie zamknięta to czasami się trzęsie i musze ją mocno podciągnąć do góry albo lekko w dół. No jest to uciążliwe przy słuchaniu muzyki, jeśli ktoś ma wrażliwe ucho tak jak ja;) i nie wiem co na to poradzić
- Paweł Marek
- V.I.P.
Jest taka porada w dziale FAQ gdzieś dotycząca mk2 ale wsio ryba, chodzi o ściśnięcie nieco drzwi, tak żeby szpara przez którą wchodzi szyba do drzwi zrobiła się węższa, oczywiście z umiarem to trzeba robić, żeby poszycia dzrwi nie pogiąć ale da się, mnie się udało.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.