kreci a nie odpala

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
lukkasz
Nowicjusz
Nowicjusz

kreci a nie odpala

Post autor: lukkasz » pn cze 14, 2010 22:12

witam. :grin:
mam następujący problem, gdy czekalem w moim mk3 zaczely parowac mi szyby a wiec wlączylem zaplon no i dmuchawę ale po chwili w aucie bylo czuc benzynę a wiec chcialem uruchomic auto ale nie udalo sie rozrusznik krecil ale silnik nie chcial zlapac. po okolo 3 razie zaczolem pompowac pedalem gazu i pomoglo ale tez dopiero po 3 razi. :panna: gdy juz odpalił zgasilem i po jakims czasie bylo podobnie ale szybciej zlapal. :kac: a gdy po odpaleniu wkrecalem go tak od 25tys do 40tys (na biegu jalowym) to bylo slychac takie lekkie wybuchy i bardziej dymił.
prosze o pomoc bo nie chciał bym czegos zepsuc czy silnika zakatowac :crazy:
Ostatnio zmieniony pn cze 14, 2010 23:00 przez lukkasz, łącznie zmieniany 2 razy.

GOLF III The Beast

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn cze 14, 2010 22:20

lukkasz, przeczytaj regulamin, zgdnie z nim napisz typ silnika, napisz czy chciało cisię chociaż pod maskę zajrzeć albo pod auto czy benzyna nie cieknie, oraz raczej nie kręć silnika do 25-40 tysięcy obrotów bo może wybuchnąć (to ostatnie to żart reszta poważnie bo będzie zsyp).

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
lukkasz
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: lukkasz » pn cze 14, 2010 22:39

a wiec silnik 1,4 benzyna(bez lpg), tak sprawdzalem i nic nie zauważyłem ani plam ani wycieków. :crazy: no pod maska tez nic tylko albo mi sie wydaje albo po odkreceniu korka od oleju bylo albo czuc lekko benzyne albo po prostu olej jakos tak dziwnie czuc olej po rozgrzaniu. :bigok:

GOLF III The Beast

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”