dziwny piska na lewym kole przot
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- majma golf
- Mały gagatek
dziwny piska na lewym kole przot
hej,mam problemz przednim lewym kolem a mianowicie jadac skrecajac w prawo na zakretach wydobywa sie pisk w stylku :swierszczyka:takie delikatne....a jak podczas jazdy przychamuje to zamika to..czasem tez na prostych odcinkach sie to dzieje,,,,owszem hamulce z przodu wymienilem jakies 2 tys km temu i wszystko ladnie chodzi nic sie nie grzeje nie jest zapieczone...klocek ATE byl wsadzony do przodu,,,,a teraz sprawdzalem czy jest luz na lozysku(siepiac kolem do przodu i tyl rekoma) to wydobywal sie ten pisk,,,,,ja juz zgupialem co tam szukac,,,,,wezcie cos poradzcie:)
- majma golf
- Mały gagatek
łożysko wg mnie piszczałoby cały czas a to jest tylko przy skręcie , przy delikatnym hamowaniu przestaje piszczeć wg mnie coś z hamulcamigreg pisze:a tak poważnie - łożysko koła do wymiany
Ostatnio zmieniony ndz cze 13, 2010 21:03 przez szawełło, łącznie zmieniany 1 raz.
Ba.........................
jak mówię że łożysko to łożysko - piszczy tylko przy skręcie w jedną stronę i na prostej jak robisz lekki łuk? jak tak - to łożyskoszawello pisze:łożysko wg mnie piszczałoby cały czas a to jest tylko przy skręcie , przy delikatnym hamowaniu przestaje piszczeć wg mnie coś z hamulcami
[ Dodano: Nie Cze 13, 2010 9:16 pm ]
a przestaje piszczeć jak lekko naciśniesz hamulce? bo klocki prostują koło wraz z tarczą
- majma golf
- Mały gagatek
a ja wam powiem takie cos co dzis zaobserwowalem....łozysko to nie jest bo robiac kolem od siebie i do siebie luzu brak.......ale to robiac tak kolem jest ten pisk szczegolny i jedna reka dociskalem klocka hamulcowego a druga ruszalem kolem i cisza,,,,wiec to bedzie kwestia klocka,,,tylko pytanie czemu to jest na skrecie i czasem na prostych odcinkach??? lozysko juz przerabialem w mk3 wiec raczej chuczy i mozna telebotac kolem i jest wyczuwalny duzy luz..tu tego brak.....
[ Dodano: 14 Cze 2010 10:52 ]
Jakie są tego objawy ?
jak załapiesz koło to powinnes wyczuć luz na łozysku jak podniesiesz auto albo jak koło kręcisz do przodu i stanie to dobrze a jak sie cofnie to znaczy że do wymiany
u mnie w mk2 tez było słychać podczas jazdy takie metaliczne jakby tarcie
znalazlem cos takiego..ide do garazu obczaic sprawe jeszcze.....
[ Dodano: 14 Cze 2010 10:52 ]
Jakie są tego objawy ?
jak załapiesz koło to powinnes wyczuć luz na łozysku jak podniesiesz auto albo jak koło kręcisz do przodu i stanie to dobrze a jak sie cofnie to znaczy że do wymiany
u mnie w mk2 tez było słychać podczas jazdy takie metaliczne jakby tarcie
znalazlem cos takiego..ide do garazu obczaic sprawe jeszcze.....
- majma golf
- Mały gagatek
i bylem u diagnosty i tez mi pow ze to nie jest lozysko...co wy na to???...aha dodam ze ten dzwiek pojawia sie jak przejade ok 10 km....wiec lozysko by od poczartku do konca piskalo....sie pojedzi to sie zobaczy co to dalej z tego wyjdzie:) natrazie to nic nie wymyslimy a nie mam zamiaru kasy pchac w ciemno a potem dalej to samo....