Siłownik zamka centralnego - klapa tył
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
Siłownik zamka centralnego - klapa tył
Przekładałem ostatnio klapę tył i m.in siłownik zamka centralnego (oryg. VW),w starej klapie zamykał-otwierał bez problemu,a teraz cisza,co może być przyczyną? Jakiejś filozofii przecież tam nie ma dwie śrubki,pręt,przy zamku też przełożyłem,przewód podpiąłem. Co jest nie tak?Dzięki za wskazówki.
Andrzej
-
- Użytkownik
-
- Użytkownik
-
- Użytkownik
wyciągnę jeszcze raz i sprawdzę wszystko na spokojnie. A ten wężyk jak jest ściągnięty z siłownika i np. zamykam zamek to ma "dmuchać" z niego powietrze?artur b. pisze:A on się rusza, zmienia położenie? Może coś jest źle poskładane? ten plastik do blokady(w zamku(taki biały(u mnie))) jest w tym wycięciu?
Możesz poruszać tym prętem(prawo/lewo). Może wykręć siłownik i sprawdź na "sucho" czy działa.
Andrzej
-
- Mały gagatek
Nie mogę w tej sprawie nic powiedzieć na 100%, ale raczej powinno trak być. Z tego co wiem, to kompresor pracuje podczas zamykania i otwierania. Raczej zamek będzie pracował na zasadzie silnika parowego. Zamykając otwiera się drugi zawór, który po ponownym uruchomieniu kompresora powoduje cofnięcie się tłoczka i tak w kółko. Ale to są tylko moje domysły. Jeszcze nie miałem problemów z tym układem i się nim nie bawiłem.Andrzej1963 pisze:zamykam zamek to ma "dmuchać" z niego powietrze?
Ale jeśli będziesz miał wyjęty siłownik to zawsze idzie to zauważyć zamykając drzwi, a następnie je otwierając.
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
A zamek z wkładką kolega przełożył? Bo jak nie to może siłownik nie daje rady, bo zwykłego zamka nie da się obrócić bez klucza
Pierwsza PNka na BLOSie?
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Użytkownik
na daną chwilę "samo" się naprawiło,normalnie zamyka i otwiera klapę,może chwilowo się coś przycięło i teraz wróciło na właściwe miejsce. A już miałem wyciągać to ustrojstwo.... Czyli jak na daną chwilę nie ma tematu. Dzięki za wsparcie i porady,myślę,że temat nieaktualny,oby na stałe. Pzdr.
Andrzej