Obroty
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Obroty
Witam!!
mam taki problem otoz dzisiaj zauwazylem ze na 3,4 biegu jak jade wciskam gas do dechy obroty wzrastaja do 2600 a potem spadek do 2300,2400 i szybki wzrost obrotow.
Tak jak by te obroty falowaly???
Wskazowka obrotow rosnie,wraca i znowu wzrasta!!!!!
Co to moze byc???
mam taki problem otoz dzisiaj zauwazylem ze na 3,4 biegu jak jade wciskam gas do dechy obroty wzrastaja do 2600 a potem spadek do 2300,2400 i szybki wzrost obrotow.
Tak jak by te obroty falowaly???
Wskazowka obrotow rosnie,wraca i znowu wzrasta!!!!!
Co to moze byc???
Woo człowieku wymieniaj sprzęgło, (łożysko,docisk i tarcze sprzęgłową koszt ok 700-1000 zł kompletne sprzęgło ) ja płaciłem 700, lepiej daleko nie jeździć tylko jak najszybciej wymieniać, mogłem zrobić zdjęcia mojej tarczy i pękniętego docisku w paru miejscach, efekty nie wymienienia sprzęgła ;] najlepsze jest to że byłem w drodze i dobrze że znajomego od holowania mam bo tak same holowanie wyniosłoby więcej niż to warte...
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
na 5 nic jedzie nic nie wyczowam, raczej zadko 5 bieg wrzucam nie mam gdziegreg pisze:bo jeszcze niskie przełożenielazioforever pisze:Tak sprawdzalem 1,2 nic
a co z 5 biegiem? bo tam to pewnie masakrano jak wyższy moment obrotowy i wyższa moclazioforever pisze:i to sie dzieje po 2000 tys obrotow!
praca,dom ale to nie zawsze sie dzieje jak bym tak napisal raz na piec razyzdazy sie
raz faluja raz nie.
golf 4 tdi 101 koni pompowtryski 150 tys przebieg rok 2003
z mojego doświadczenia to na 3 ślizgające sprzęgło daje znać najpierw
unikaj kolego gwałtowne pałowania auta delikatnie traktuj tzn nie najwyższymi biegami ale takimi aby auto delikatnie i bez wysiłku rozpędzało się
nie deptać i powolutku pedał wciskać
no i oczywiście zbieraj kasę i do mechaniora
unikaj kolego gwałtowne pałowania auta delikatnie traktuj tzn nie najwyższymi biegami ale takimi aby auto delikatnie i bez wysiłku rozpędzało się
nie deptać i powolutku pedał wciskać
no i oczywiście zbieraj kasę i do mechaniora
był golf3 ABD 1,4 60km
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0