witam wszystkich,
mam problem z moim Golfem IV 1,4benzyna z gazem.
Objawy:
Kiedy auto po odpaleniu jedzie jakieś 5 minut i się rozgrzeje to nagle spadają obroty z 3tys do 1tys na dosłownie 1 s i wraca do normy. Po chwili sytuacja się powtarza. Po kolejnym razie obroty spadają do 0, auto jeszcze chwile jedzie i po chwili gaśnie. Zapala się kontrolka oleju i informacja OELDRUCK MOTOR AUS - sprawdź ciśnienie oleju.
Kiedy ponownie odpalę auto wszystko jest ok przez chwile i sytuacja się powtarza.
Sytuacja dzieje się zarówno na gazie jak i benzynie.
Działania:
Auto stoi już z 5 dni u mechanika... Wymienił na początku czujnik oleju ale to nie pomogło. Generalnie miałem problemy żeby się nim dogadać. Teraz coś mi wspominał że coś tam nie styka przy tablicy rozdzielczej czy licznikach i trzeba poszukać innej. Mnie się diagnoza nie podoba ale jestem laikiem...
Potrzebuje pomocy, co to może być za usterka.
pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
Vw Golf IV - 1.4 Benzyna + gaz
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
a możesz powiedzieć czemu wymienił czujnik oleju? niech ten mechnik obejrzy cewkę - bo wygląda to na przegrzewanie się cewki a w następstwie robi się szczelina i następuje przebicie - przynajmniej wynika to z twojego opisuarendil pisze:Wymienił na początku czujnik oleju ale to nie pomogło.
arendil pisze:po odpaleniu jedzie jakieś 5 minut i się rozgrzeje to nagle spadają obroty z 3tys do 1tys na dosłownie 1 s
[ Dodano: Sob Cze 12, 2010 11:50 am ]
niech on nie rusza licznika jak nie wie co się dziejearendil pisze:Teraz coś mi wspominał że coś tam nie styka przy tablicy rozdzielczej czy licznikach i trzeba poszukać innej.