Gdzie podlaczyc czujnik otwarcia maski
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Gdzie podlaczyc czujnik otwarcia maski
witam
mam odlączony w swoim golfiku 1.9tdi z 2001r czujnik otwarcia maski VW GOLF IV gdzie sie go podłancza??z gory dziekuje i pozdrawiam
mam odlączony w swoim golfiku 1.9tdi z 2001r czujnik otwarcia maski VW GOLF IV gdzie sie go podłancza??z gory dziekuje i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt kwie 14, 2009 15:03 przez ruten28, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: czujnik klapy
O co chodzi autorowi? O czujnik otwarcia maski przedniej czy klapy tylnej? Już zwariowałem...ruten28 pisze:jak działa taki czujnik klapy???
Pozdrawiam.
- mariusz75
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Gdzie podlaczyc czujnik otwarcia maski
Sprecyzuj dokładniej.ruten28 pisze:witam
Gdzie masz odłączone kable (w którym miejscu Ci się kończą, a gdzie zaczynają)
masz sprawny mikrostyk w zamku przedniej maski i nie wiesz gdzie podłączyć przewody od niego ??????
Czy nie masz wogóle mikrostyku w zamku maski???
DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
Witam serdecznie
Ostatnio zauważyłem wiszący mikrostyk zamka przedniej maski w zderzaku. Swojego pierwszego golfa kupiłem miesiąc temu i dopiero go ogarniam powoli.
1)Pytanie gdzie w zamku powinien się on znajdować ?
2) W jaki sposób mógł zostać wyłączony ponieważ kontrolka otwartych drzwi w zegarach nic nie sygnalizuje na 1/2 fis też zero reakcji tak jak jest to w przypadku otwartej klapy bagaznika?
3) Kable do mikrostyku są doprowadzone i nie widać aby były przerwane, czy zatem został wyłączony przez Interfejs VAG jeżeli tak to gdzie tego szukać ?
Zamierzam to przywrócić do właściwego stanu tj. użyć istniejącego mikrostyku lub założyć wyłącznik krańcowy tak aby mieć sygnalizację otwartej maski?
Z góry dzięki za odp.
Ostatnio zauważyłem wiszący mikrostyk zamka przedniej maski w zderzaku. Swojego pierwszego golfa kupiłem miesiąc temu i dopiero go ogarniam powoli.
1)Pytanie gdzie w zamku powinien się on znajdować ?
2) W jaki sposób mógł zostać wyłączony ponieważ kontrolka otwartych drzwi w zegarach nic nie sygnalizuje na 1/2 fis też zero reakcji tak jak jest to w przypadku otwartej klapy bagaznika?
3) Kable do mikrostyku są doprowadzone i nie widać aby były przerwane, czy zatem został wyłączony przez Interfejs VAG jeżeli tak to gdzie tego szukać ?
Zamierzam to przywrócić do właściwego stanu tj. użyć istniejącego mikrostyku lub założyć wyłącznik krańcowy tak aby mieć sygnalizację otwartej maski?
Z góry dzięki za odp.
Ostatnio zmieniony sob cze 12, 2010 17:08 przez wooytek6, łącznie zmieniany 1 raz.