Witam serdecznie
Mam problem ponieważ włączają mi się od czasu do czasu wycieraczki. (same)
nie mam pojęcia jaka może być przyczyna przełącznik sprawdzałem i moim skromnym zdaniem wszystko jest z nim ok
czy ktoś miał podobny problem. Proszę o pomoc
Wycieraczki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Sprawdź skrzynkę bezpieczników, czy przypadkiem nie naleciało na nią wody, a przy okazji do przekaźników, wtedy zaczynają one wariować, a wraz z nimi wycieraczki.
Miałem to samo u siebie - woda leciała z powodu niedoklejonej przedniej szyby po wewnętrznej stronie maskownicy przedniego słupka aż na skrzynkę bezpieczników.
Tylko wyjęcie przekaźników, zdjęcie obudowy z nich i wysuszenie pomogło. Dodatkowo całą skrzynkę bezpieczników wysuszyłem suszarką do włosów.
Miałem to samo u siebie - woda leciała z powodu niedoklejonej przedniej szyby po wewnętrznej stronie maskownicy przedniego słupka aż na skrzynkę bezpieczników.
Tylko wyjęcie przekaźników, zdjęcie obudowy z nich i wysuszenie pomogło. Dodatkowo całą skrzynkę bezpieczników wysuszyłem suszarką do włosów.
- Paweł Marek
- V.I.P.
na 90 procent przypalone styki w manetce, wymiana, lub rozbiórka i czyszczenie ze zwęgleń, wypełnienie wzeru w plastyku między stykami klejem typu distal i wyszlifowanie. Rzadko przekaźnikMaciejko123 pisze:Mam problem ponieważ włączają mi się od czasu do czasu wycieraczki. (same)
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Ja miałem coś takiego w nissanie, czasem (zwłaszcza po umyciu auta) woda dostawała się do skrzynki, w której był mechanizm sterowania czasowym włącznikiem wycieraczek i wtedy chodziły cały czas.
Żeby przestały chodzić musiałem odłączać kabel od tej skrzynki, a podłączałem go dopiero jak wszystko w niej wyschło.
Żeby przestały chodzić musiałem odłączać kabel od tej skrzynki, a podłączałem go dopiero jak wszystko w niej wyschło.
:cady: [url=http://www.motostat.pl/statystyki-pojazdu/11964][img]http://www.motostat.pl/user_images/11964/icon4.png[/img][/url] :mk3: