Witam serdecznie jestem nowym użytkownikiem na tym forum.Ale proszę o pomoc.
Usterka prezentuje się następująco. Gdy chce odpalić auto włączam zapłon przekręcam kluczyk silnik się odzywa i próbuje zapalić ale nie pali muszę podjąć kilka prób i za którym razem z kolei odpala lub nie.W aucie niedawno był zmieniony olej a poza tym wszystko jest oki. Przynajmniej wygląda że jest oki. Próbowałem go odpalić z górki i 1 próba nie udana była ale po 2 odpalił.A zastanawia mnie fakt że raz nie pali tak jak opisałem a po chwili odpala odrazu.Nie wiem czy opisałem dobrze to co się dzieje także jeśli pytania proszę pisać oraz Proszę o pomoc lub podpowiedz co mogę zrobić sam czy muszę się udać do mechanika
Problem z odplemien auta
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
przed uruchomieniem zimnego silnika zdejmij wtyczkę z czujnika temperatury, który znajduje się w plastikowym króćcu przy wężach wychodzących na chłodnicę. Jak odpali od kopa to masz czujnik temp. do wymiany.
Czujnik temp. odpowiada za dawkowanie paliwa w zależności od temperatury płynu.
Jak się okaże, ze masz walnięty czujnik to nie kupuj czasem taniego zamiennika, bo będzie źle wskazywał na zegarach. Lepiej dać 60-70 zeta za oryginalny.
Czujnik temp. odpowiada za dawkowanie paliwa w zależności od temperatury płynu.
Jak się okaże, ze masz walnięty czujnik to nie kupuj czasem taniego zamiennika, bo będzie źle wskazywał na zegarach. Lepiej dać 60-70 zeta za oryginalny.
-
- Nowicjusz