Alarm fighter 28- zmiana czasu zamykania

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

FlatcherFaS
Mały gagatek
Mały gagatek

Alarm fighter 28- zmiana czasu zamykania

Post autor: FlatcherFaS » pn cze 07, 2010 11:35

Witam powie mi ktos jak zmienic czas zamykania bo mam elektryczne szyby i niestety sie nie domykaja bo czas jest za krotki wiem ze trzeba go zmienic lecz nie mam pojecia jak. Mial ktos juz ten problem ??
Ostatnio zmieniony pn cze 07, 2010 11:56 przez FlatcherFaS, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn cze 07, 2010 13:07

masz instrukcję? To ją wklej na forum. Ale najcześciej za domykanie odpowiada dodatkowy kabel, opisany jak komfort lub domykanie szyb, z długim (25s) impulsem masowym który zmieniasz na plusowy przerzutnikiem i podpinasz pod kabel szary ten sam co do zamykania centrala. Szczegóły poda wyszukiwarka
Ostatnio zmieniony pn cze 07, 2010 13:07 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

FlatcherFaS
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: FlatcherFaS » pn cze 07, 2010 13:20

Paweł Marek kolego 2 dni szukalem w www.google.pl i nic nie znalazlem niestety instrukcji nie mam bo auto kupilem juz z tym alarmet a wiem ze czas ustawiony mam na 3s bo szyberdach mi sie domyka lecz nie caly za krotki impuls jest i jeszcze szczelina spora zostaje do calkowitego zmkniecia jak drugi raz go otworze i zamkne to jest cacy lecz gadalem z ludzmi i mowili ze jak jest za krotki czas to szyby sie nie podniosa jesli sredni to dojda do polowy gdzie

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn cze 07, 2010 13:29

FlatcherFaS, komfort w mk3 działa tak że jeden długi impuls na kabel szary najpierw zamyka central, potem szyby i na samym koncu dach. Więc u ciebie jest jakiś inny wariant podłaczenia, trudno mi powiedziec jaki. Możliwe że do komforu podpiety jest tylko dach, a obsluga zentrala zrealizowana jest inaczej, poprzez podpięcie do innych niż zwykle kabli pompki centrala, tych odpowiadających za blokadę drzwi (opisane w schematach jak podpięcie zamka pneumatycznego). Montazysta alarmów da sobie z tym radę, na odległość trudno wymieniac i przewidywac w jaki sposób masz to podłączone

[ Dodano: Pon Cze 07, 2010 1:31 pm ]
http://obrazki.elektroda.net/49_1181672702.gif nada się z 29? Podobny?

[ Dodano: Pon Cze 07, 2010 1:35 pm ]
wg tego opisu, nie masz kanału z długim impulsem i trzeba zmienic alarm, za stóweczkę kupisz plus montaż. http://www.fighter.com.pl/fighter28.htm

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

FlatcherFaS
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: FlatcherFaS » wt cze 08, 2010 09:18

Ten 2 link co mi dales to wlasnie taki alarm mam no nic podjade do jakiegos warsztatu gdzie sie zajmuja alarmami i zobaczymy co mi powiedza

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”