Problem z centralnym
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z centralnym
Witam!
Mam pewien problem , nabyłem sobie zestaw centralny zamek + alarm Carprotect BX4000 + siłowniki 1 master , 3 slave . Niestety za cholere nie wiem jak to podlączyc . Może ktoś montował taki zamek i będzie w stanie pomóc? Z góry dziękuje i pozdrawiam .
Ps. Dołączam schemat z którego i tak nic nie rozumiem.
http://alkamer.pl/pdf/BX4000.pdf
Mam pewien problem , nabyłem sobie zestaw centralny zamek + alarm Carprotect BX4000 + siłowniki 1 master , 3 slave . Niestety za cholere nie wiem jak to podlączyc . Może ktoś montował taki zamek i będzie w stanie pomóc? Z góry dziękuje i pozdrawiam .
Ps. Dołączam schemat z którego i tak nic nie rozumiem.
http://alkamer.pl/pdf/BX4000.pdf
Siłownik master ma 5 kabli - niebieski , zielony , brazowy , czarny i biały , slave ma tylko niebieski i zielony. Jak widać na obrazku w instrukcji od centralki idzie 6 kabli , pomaranczowy , pomaranczowo-czarny, biały-biało czarny ,zólty-zólto czarny. I za cholere nie wiem , ktory z ktorym podczepic
- bradley
- Forum Master
Pedrooo, moze i glupie pytanie ale czy nie bylo tak, ze kazdy golf 3 posiada pneaumatyczny zamek? Jesli tak, to tylko sterownik trzeba bylo kupic do centrala.
Na stronie 4 masz sposoby polaczenia. Golf z pompka pneumatyczna centralne korzysta z dwoch plusow, wiec podpinasz sie wg rysunku B.
Juz nie pamietam jakie to kable byly w kostce, chyba szary i zielony zamykanie/otwieranie.
Na stronie 4 masz sposoby polaczenia. Golf z pompka pneumatyczna centralne korzysta z dwoch plusow, wiec podpinasz sie wg rysunku B.
Juz nie pamietam jakie to kable byly w kostce, chyba szary i zielony zamykanie/otwieranie.
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
- bradley
- Forum Master
W takim razie podpinasz sie wg schematu D
Wiec bialy i bialoczarny podlaczasz do mastera do zielonego/niebieskiego (w zaleznosci czy otwieranie/zamykanie)
Pomaranczowy i bialopomaranczowy laczysz z masa
zolty i zoltobialy z plusem
I to masz ogarniety centralny, alarm podpinasz tez wg schematu
Wiec bialy i bialoczarny podlaczasz do mastera do zielonego/niebieskiego (w zaleznosci czy otwieranie/zamykanie)
Pomaranczowy i bialopomaranczowy laczysz z masa
zolty i zoltobialy z plusem
I to masz ogarniety centralny, alarm podpinasz tez wg schematu
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)