GŁOWICA pytanie dla znawców
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ALFIK0406, a sprawdzales czy ubywa ci plynu chlodniczego?? jezeli nie to nie ma strachu... te silniki tak maja... tzn jak jezdzisz na krotkich trasach i silnik jest zalany mineralem woda nie jest w stanie odparowac z oleju i robi sie taka maz... ja tez mialem odme (tak sie ta rurka nazywa co biegnie od glowicy do skrzyni korbowej) zawalona tym szlamem... trzeba ja raz na jakis czas czyscic i tyle... a wg mnie glowice koniecznie do planowania... u mnie sie sruby odkrecaly i to odkrecalem jak glowica byla na silniku... pod maska gdzie jest malo miejsca... dasz rade
MOJE BIAŁE MK3: viewtopic.php?f=88&t=244242" onclick="window.open(this.href);return false; było fajnie, jest kapota a może znów będzie ładnie...
- Tomasz Bis
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witam.
Opisujesz typowy objaw zatykającej odmy opisany obszernie na forum.Nie piszesz co się dzieje z olejem , płynem w zbiorniczku ,jak te płyny wyglądają ?
Opisujesz typowy objaw zatykającej odmy opisany obszernie na forum.Nie piszesz co się dzieje z olejem , płynem w zbiorniczku ,jak te płyny wyglądają ?
wybór należy do Ciebie , ja u siebie zaryzykowałem z widocznym wrzerem rok temu .ALFIK0406 pisze:a koniecznie trzeba planować nawet jak jest równa
kwestia wprawy , warto zniszczyć nakrętkę i ocalić szpilkę.ALFIK0406 pisze:bo śruby sie ukreca i poblem bedzie
Jak się mylę proszę poprawić , nie obrażać .
http://www.youtube.com/watch?v=iatezFC1aFk&NR=1" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=iatezFC1aFk&NR=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Głowice zawiozłem do planowania i sprawdzenia szczelnosci. w piatek moze bedzie.
Płynu nie ubywa znaczy ciezko powiedziec bo auto mam od miesiaca i juz byly w nim usterki i 2 razy zalewałem płynem wiec ciezko powiedziec czy ubywa.
nastepna zecz to taka ze dzisiaj odkreciłem kolektory ( szpilki całe, GORACA COLA JEST OK) i na kolektorze ssącym jest taki kanał wodny do podgrzewaczy czy cos takiego w kolektorze i widac bylo ze był celowo zaklejony czerwonym silkonem
spodkoał sie juz ktos z takim czyms poco takie cos robić. ????
Płynu nie ubywa znaczy ciezko powiedziec bo auto mam od miesiaca i juz byly w nim usterki i 2 razy zalewałem płynem wiec ciezko powiedziec czy ubywa.
nastepna zecz to taka ze dzisiaj odkreciłem kolektory ( szpilki całe, GORACA COLA JEST OK) i na kolektorze ssącym jest taki kanał wodny do podgrzewaczy czy cos takiego w kolektorze i widac bylo ze był celowo zaklejony czerwonym silkonem
spodkoał sie juz ktos z takim czyms poco takie cos robić. ????
ALFIK0406, skoro jest kanal to powinien byc drozny... mozliwe ze komus sie wczesniej nie chcialo wymieniac uszczelki pod kolektorem ssacym i dlatego wysmarowal to silikonem.... zaloz nowe uszczelki na oba kolektory i bedzie po problemie
MOJE BIAŁE MK3: viewtopic.php?f=88&t=244242" onclick="window.open(this.href);return false; było fajnie, jest kapota a może znów będzie ładnie...
ALFIK0406, to musialbys spytac poprzedniego wlasciciela badz jego mechanika... skoro ktos zaprojektowal ze ten otwor ma tam byc i w glowicy tez jest tzn ze ma byc... na bank cos tam cieklo i dlatego.... wydlub to i zloz jak powinno byc i zoabacz co sie stanie...
ALFIK0406, jak pojedziesz do sklepu motoryzacyjnego i powiesz o co ci chodzi napewno beda wiedzieli poza tym ta uszczelka to groszowa sprawa
Głowica była krzywa wiec pewni tam gdzies przedmychy były jestem lzejszy o 110zł ale mam nadzieje ze bedzie ok
[ Dodano: 04 Cze 2010 18:27 ]
kupiłem worek czescie i uszczelek i zabawe czas zacząć.
a co jak sie bawic to sie bawić od razu rozzad pompa uszczelki podstawa pod wtrysk filtri olej i troche dobiazgów
[ Dodano: 04 Cze 2010 18:27 ]
kupiłem worek czescie i uszczelek i zabawe czas zacząć.
a co jak sie bawic to sie bawić od razu rozzad pompa uszczelki podstawa pod wtrysk filtri olej i troche dobiazgów
ALFIK0406, i bedziesz mial pewnosc ze teraz bedzie chodzil jak zegarek
No nie mam już dość poskładalem wszystko glowica szczelna nowe uszczelki przewody drozne teromstat nowy chlodnica drozna nagrzewnica drozna parownik drozny i h.... sie dalek gotuje i nie chce sie odpowietrzać. co moze być jeszcze???? 400 zł w plecy i dalej sie jest to samo tyle ze teraz silnik jest czysty
co moze być jeszcze nie tak napewno nie chce sie odpowietrzać
co moze być jeszcze nie tak napewno nie chce sie odpowietrzać
ALFIK0406, a termostat wymieniales??
tak wyzej jest napisane
[ Dodano: 10 Cze 2010 18:46 ]
ogulnie jest tak ze sie bardzo szybko grzał ok 5 min na wolnych obrotach a 3 min podczas jazdy do 3000 obrotów
z zimnego silnika !!!!
silnik grzeje sie do 95 wlancza sie wentylator podmucha ok 1min wylancza sie a temperatura dalej jest 95 i rosnie dochodzi do 100 wlancza sie wentylator 1min wylancza sie a temperatura dalej jest 100 i rosnie dojdzie do 105 wlancza sie wentylator 1 minuta chlodzi wylancza sie a temperatura dalej 105 i rosnie dobija do 110 wlancz asie wentylator 1 minuta i sie wylancza a temperatura 110 i sie gotuje az czuc z nawiewu i dla bezpieczenstwa wylanczam silnik otwieram maske zeby ostudzic i az slychac jak w przewodach bombelki leca i sie przewody ruszaja a silnik stoji. wiec cos jest nie tak.
tak to wyglada w skrucie
[ Dodano: 10 Cze 2010 18:46 ]
ogulnie jest tak ze sie bardzo szybko grzał ok 5 min na wolnych obrotach a 3 min podczas jazdy do 3000 obrotów
z zimnego silnika !!!!
silnik grzeje sie do 95 wlancza sie wentylator podmucha ok 1min wylancza sie a temperatura dalej jest 95 i rosnie dochodzi do 100 wlancza sie wentylator 1min wylancza sie a temperatura dalej jest 100 i rosnie dojdzie do 105 wlancza sie wentylator 1 minuta chlodzi wylancza sie a temperatura dalej 105 i rosnie dobija do 110 wlancz asie wentylator 1 minuta i sie wylancza a temperatura 110 i sie gotuje az czuc z nawiewu i dla bezpieczenstwa wylanczam silnik otwieram maske zeby ostudzic i az slychac jak w przewodach bombelki leca i sie przewody ruszaja a silnik stoji. wiec cos jest nie tak.
tak to wyglada w skrucie