Jak zdjąć tą blachę?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

The Patrick
Nowicjusz
Nowicjusz

Jak zdjąć tą blachę?

Post autor: The Patrick » śr cze 02, 2010 22:15

Witam.
Chcialbym sie dowiedziec jak zdjąc blache w dzrzwiach przednich od strony pasazera. Najprawdopodobniej ulamal mi sie plastik od prowadnic elektrycznych szyb . Zdjalem tapicerke drzwi odkrecilem 10 srób tej blachy,ale nawet nie drgnela. ewentualnie prosil bym o jakies pogladowe zdjecie lub linka jezeli ktos posiada.

Awatar użytkownika
domino19140291
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: domino19140291 » śr cze 02, 2010 22:39

Zeby zdjac ta blache musisz oprocz tych srob ktore odkreciles odkrecic jeszcze zamek drzwi, sa to dwie sruby na rancie drzwi z boku, nastepnie najlepiej wyjac szybe. Na tej blasze sa takie dwa gumowe kapsle o ile sie nie myle gdzies w polowie wysokosci badz troche nad polowa. Otwierasz te kapsle i pozniej jesli masz zasunieta szybe to odsuwasz do tego momentu kiedy pokaza ci sie dwie sruby. Jak je odkrecisz to pozniej od zewnetrznej strony drzwi wyciagasz szybe. Kiedy juz to zrobisz powinno zejsc. A i jeszcze jak juz odkreciles te sruby od blachy to musisz mocno podwazyc ja bo guma ktora jest wokol niej lubi sie przyssac. Niektorzy jeszcze mowia ze trzeba rozwiercic dwa nity ktore sa od tych szyn prowadzacych szybe ale nie potwierdze.
Ostatnio zmieniony śr cze 02, 2010 22:43 przez domino19140291, łącznie zmieniany 1 raz.

poolak2006
Forum Master
Forum Master

Post autor: poolak2006 » śr cze 02, 2010 23:44

Tu masz opisane wszystko bardzo dokładnie http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... =mikrostyk

greg

Post autor: greg » czw cze 03, 2010 09:59

domino19140291 pisze:Zeby zdjac ta blache musisz oprocz tych srob ktore odkreciles odkrecic jeszcze zamek drzwi, sa to dwie sruby na rancie drzwi z boku,
no ni edo końca - wystarczy wybić 2 bolce plastikowe trzymające zamek do blachy - testowałem i da się tylko potem musisz zrobić lekką kombinację blachą żeby ładnie odpiąć cięgło zamka to co w w tapicerce wysuwa sie po otwarciu zamka drzwi. Przy składaniu te bolce da się zakrzywionym kawałkiem drutu (ja użyłem kluczyka imbus włożonego w środek bolcy) dociągnąć bolce do blachy - będę w przyszłym tygodniu kumplowi wymieniał zamek to zrobię fotki że się da

The Patrick
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: The Patrick » czw cze 03, 2010 11:02

Ok dzieki panowie . bardziej martwi mnie fakt rozwiercania nitów bo widzialem ze wlasnie chyba sa 2 lub 3 tak jak kolega powyzej napisal. jutro bede z tym walczyl . pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”