Spalanie 1.6 ABU.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Znajomy ma polówke z silnikiem 1.6. Bierze tak samo, mówił ze w mieście ok 8-9, a w zimie nawet 11..
Ja mam 1.6 aft, fakt jeżdze krótkie odcinki, w lecie troche z klimą to wezmie te 9-10 zależy jak często do pracy nim jade (mam 3 km), ale w zimie to i ze 12 na tych samych odcinkach...
Moim zdaniem te silniki tak mają a spalania się nie z mniejszy...
Ja mam 1.6 aft, fakt jeżdze krótkie odcinki, w lecie troche z klimą to wezmie te 9-10 zależy jak często do pracy nim jade (mam 3 km), ale w zimie to i ze 12 na tych samych odcinkach...
Moim zdaniem te silniki tak mają a spalania się nie z mniejszy...
Robson83, scooby99, zgadzam sie calkowicie. ewentualne rozwiazanie zeby zmniejszyc koszty przy takim spalaniu to gaz. ale chyba nie w moim przypadku bo az tyle nie jezdze a troche trzeba zainwestowac.
niby pocieszajace , ze duzo osob ma tak samo, ale z drugiej strony wychodzi ze abu to niezbyt udany silnik jesli chodzi o spalanie. na awaryjnosc na razie nie moge zlego slowa powiedziec .
niby pocieszajace , ze duzo osob ma tak samo, ale z drugiej strony wychodzi ze abu to niezbyt udany silnik jesli chodzi o spalanie. na awaryjnosc na razie nie moge zlego slowa powiedziec .
Potwierdzam. Spalanie ok 10l/100km. W zimie nawet 11. jak ostatnio chcialem zobaczyć jak to wyjdzie przy raczej normalnej jeździe to wyszkło troche mniej.
Zresztą zobaczcie sami http://www.motostat.pl/member/vehicles/stats/id/7636
A przy okazji polecam wszystkim, którzy nie mają MFA portal motostat.pl
Zresztą zobaczcie sami http://www.motostat.pl/member/vehicles/stats/id/7636
A przy okazji polecam wszystkim, którzy nie mają MFA portal motostat.pl
Fido R.S.
Naprawiłem lewą prowadnice szybra bez ścągania podsufikti :) - jak coś to pisać
Dla wszystkich, którzy nie mają MFA -> motostat.pl
Naprawiłem lewą prowadnice szybra bez ścągania podsufikti :) - jak coś to pisać
Dla wszystkich, którzy nie mają MFA -> motostat.pl
- ŁukaszMan
- Użytkownik
- Kontakt:
No to może i ja się wypowiem skoro też posiadam ABU.
Spalanie u mnie to około 8-8.5l LPG przy prędkościach do 120km/h.
Auto mam 3 lata i nigdy nie spalił mi 9l gazu nawet zimą. Trasy jakie robie to przeważnie do okoła komina w granicach 30-60 km.
Ten silnik ma najmniejsze spalanie z pośród benzyniaków w golfie. Nawet 1.4 ABD pali więcej. (mowa tu o danych producenta)
niestety nie moge wypowiedzieć się nic na temat spalania PB bo jeżdżę na gaziwie.
Spalanie u mnie to około 8-8.5l LPG przy prędkościach do 120km/h.
Auto mam 3 lata i nigdy nie spalił mi 9l gazu nawet zimą. Trasy jakie robie to przeważnie do okoła komina w granicach 30-60 km.
Ten silnik ma najmniejsze spalanie z pośród benzyniaków w golfie. Nawet 1.4 ABD pali więcej. (mowa tu o danych producenta)
niestety nie moge wypowiedzieć się nic na temat spalania PB bo jeżdżę na gaziwie.
-
- Nowicjusz